Looking For Anything Specific?

Money talks: Ποιος είναι ο 42χρονος επιχειρηματίας που δίνει 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Τζαζ

 

(foto by M.Friberg for Fortune)

"Η οικογένεια Σμιθ έχει μεγάλη αγάπη για την Γιούτα. Λόγω της φιλίας που έχουμε αναπτύξει ο Ράιαν προσέγγισε πρόσφατα τον οργανισμό μας για να ρωτήσει σχετικά με τη δυνατότητα αγοράς των Utah Jazz και ορισμένων άλλων αθλητικών και ψυχαγωγικών μας ακινήτων". 

Με αυτά τα λόγια ο Γκάιλ Μίλερ, μέλος της οικογένειας που ελέγχει τα τελευταία 35 χρόνια τους Γιούτα Τζαζ(NBA) περιέγραψε την απόφαση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτων των μετοχών της εταιρείας όπως και της ιστορικής Vivint Arena. Σύμφωνα με το ESPN το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το deal είναι η σχετική έγκριση από τα αρμόδια όργανα του ΝΒΑ. Ποιος είναι όμως ο νέος ιδιοκτήτης των Τζαζ;


Ράϊαν Σμιθ γεννήθηκε στην Γιούτα και είναι ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού και έρευνας Qualtrics cloud computing. Έδρα της τα πρώτα χρόνια ήταν το υπόγειο του πατρικού του σπιτιού.

*Σπούδασε στο Brigham Young University. Στην εταιρεία που ίδρυσε το 2002 έβαλε συναιτέρους τον αδελφό του Τζάρεντ και τον πατέρα του Σκοτ.


*Τον Ιανουάριο του 2019 η Qualtrics εξαγοράστηκε από τη γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP για 8 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο Σμιθ εξακολουθεί να εργάζεται στην εταιρεία. 

*Το 2016 συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες των ΗΠΑ κάτω των 40 ετών. Είναι παντρεμένος(με την Άσλει) και πατέρας 4 παιδιών. Η περιουσία του σύμφωνα με το Forbes υπολογίζεται σε 1,3 δισ.δολάρια!

*Η εταιρεία του πρόσφερε λογισμικό προκειμένου να διεξαχθούν σημαντικές μελέτες για διάφορα κοινωνικά θέματα  (παχυσαρκία, φυλετικές διακρίσεις κλπ) κάτι για το οποίο ο Σμιθ δηλώνει υπερήφανος. "Προσφέρουμε μια πλατφόρμα που είναι ιδανική για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων", έχει δηλώσει. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια