Looking For Anything Specific?

Ο Έλληνας μεγιστάνας των Ουίζαρντς που επιβίωσε από αεροπορικό ατύχημα!

 

O Τεντ Λέονσις με τον Τζο Μπάιντεν, νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ



Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες της ομογένειας στις ΗΠΑ. Στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο του διαθέτει μεταξύ άλλων εταιρείες που ελέγχουν ομάδες με τεράστια εμπορική αξία όπως οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, οι Ουάσιγκτον Μίστικς (η γυναικεία ομάδα του WNBA) και οι Ουάσιγκτιν Κάπιταλς( χόκει).

 Ο λόγος για τον Τεντ Λέονσις, που κάποια στιγμή στη ζωή του αποφάσισε να πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες ώστε να πετύχει προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους. Η αιτία που τον έκανε να αλλάξει στάση ζωής είχε να κάνει με το γεγονός πως επιβίωσε από ένα αεροπορικό ατύχημα!

 Το 1983 ήταν επιβάτης της πτήσης Eastern Airlines. Το αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη στα πτερύγια, η προσγείωση ήταν ανώμαλη, όμως ο Λέονσις κατάφερε να βγει ζωντανός. Τότε ήταν που έλαβε την απόφαση να δημιουργήσει μια λίστα από 101 πράγματα που ήθελε να κάνει πριν φύγει από την ζωή!

Ανάμεσα σε αυτά ήταν να ερωτευτεί, να παντρευτεί, να αποκτήσει παιδιά, σταθερές επαγγελματικές βάσεις, να αποκτήσει τουλάχιστον μια αθλητική ομάδα(τελικά απέκτησε τρεις) και να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο. Με τους Washington Mystics στο WNBA το κατάφερε, με τους Capitals στο χόκεϊ επίσης. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα τα καταφέρει κάποια στιγμή και στο ΝΒΑ με τους «Wizards».


Ο Λέονσις γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1957, είναι παιδί δεύτερης γενιάς φτωχών μεταναστών καταγωγής (οι ρίζες του κρατούν από το Γύθειο). Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Georgetown. Ήταν ο πρώτος που κατάφερε από την οικογένεια του να σπουδάσει κι από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με την πληροφορική αλλά και το μάρκετινγκ. Την  εταιρεία του Redgate Communications Corp εξαγόρασε η American Online AOL στην οποία ο Λεόνσις εργάσθηκε ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος. Είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Monumental Sports & Entertainment.

Είναι ιδιοκτήτης της SnagFilms, εταιρείας που έκανε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Nanking» το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Emmy για το 2009  στην κατηγορία «News & Documentary». Το 2010, έγραψε το βιβλίο «The Business of  Happiness» ενώ είναι συγγραφέας άλλων τριών βιβλίων. Στο παρελθόν έχει διατελέσει και δήμαρχος της πόλης Όρχιντ(Φλόριντα). Είναι προσωπικός φίλος του Μπαράκ Ομπάμα όπως και του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια