Looking For Anything Specific?

Έρευνα-ΝΒΑ: Φαβορί για MVP οι Αντετοκούνμπο και Ντόνσιτς, πρωτάθλημα ξανά οι Λέικερς


 

Το ΝΒΑ.com δημοσιοποίησε την ετήσια έρευνα του πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν η οποία βασίζεται σε ένα ερωτηματολόγιο 33 ερωτήσεων το οποίο απευθύνεται στους Generan Managers των 30 ομάδων του ΝΒΑ

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν οι Λος Άντζελες Λέικερς είναι το φαβορί για να κατακτήσουν ξανά τον τίτλο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Το 80% των GM "ψήφισε" Λείκερς ενώ το 11% επέλεξε τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Οι μόνες άλλες ομάδες που επιλέχθηκαν ήταν οι Μπρούκλιν Νετς και οι Μαϊάμι Χιτ με  πολύ χαμηλότερα ποσοστά.


Αναφορικά με τον τίτλο του MVP ένα ποσοστό της τάξης του 32% επέλεξε ξανά "Γιάννη Αντετοκούνμπο". Δεύτερη επιλογή είναι ο Λούκα Ντόνσιτς (21%), ακολούθως οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις(18%) και πιο πίσω ο Κέβιν Ντουράντ(7%) κι ο Νίκολα Γιόκιτς(4%). Αν ο Αντετοκούνμπο καταφέρει να κερδίσει για 3η σεζόν τον τίτλο του πολυτιμότερου θα γράψει μια ακόμη εκπληκτική διάκριση στο παλμαρέ του.

Who will win the 2020-21 Kia MVP?
1. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee – 32%
2. Luka Doncic, Dallas – 21%
3. Anthony Davis, L.A. Lakers – 18%
LeBron James, L.A. Lakers – 18%
5. Kevin Durant, Brooklyn – 7%
6. Nikola Jokic, Denver – 4%
> Last year: Giannis Antetokounmpo – 52%


Ο μόνος παίκτης που στο παρελθόν είχε καταφέρει να αναδειχθεί  σερί τρεις χρονιές MVP στην ιστορία του ΝΒΑ ήταν ο Λάρι Μπερτ(1984-86). Βέβαια ο Αντετοκούνμπο έχει αρκετές φορές δηλώσει πως αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο δεν σχετίζεται με τις ατομικές του διακρίσεις αλλά πως θα καταφέρει να οδηγήσει τους Μπακς στην κορυφή.

Μεταξύ άλλων, οι GM του NBA ψήφισαν και την καλύτερη 5άδα(επέλεξαν τον κορυφαίο κατά τη γνώμη τους σε κάθε θέση) η οποία απαρτίζεται από τους Στέφ Κάρι (30%), Τζέιμς Χάρντεν(68%), ΛεΜπρόν (57%), Αντετοκούνμπο(46%) και Γιόκιτς(50%). 


Who is the best international player in the NBA?

1. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee –68%

2. Luka Doncic, Dallas – 29%

3. Nikola Jokic, Denver – 4%

> Last year: Giannis Antetokounmpo – 79%


Σχετικά με τον τίτλο του rookie της χρονιάς οι περισσότεροι εκτίμησαν πως ο ΛαΜέλο Μπολ των Χόρνετς είναι το φαβορί(39%), ενώ σχετικα με τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς για το 2021 επιλέχθηκε ο κόουτς των Χιτ Έρικ Σπόελστρα. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθούν για τις προβλέψεις τους. Δείτε αναλυτικά την λίστα της σχετικής ψηφοφορίας εδώ.


Διαβάστε ακόμη: Η τεράστια αυτοκρατορία του Μάικλ Τζόρνταν


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια