Looking For Anything Specific?

«Πυρετός» διαβουλεύσεων μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ για τον Αθλητισμό- Τι περιμένει το Γυναικείο Μπάσκετ από την ΕΟΚ

 


Σε διαρκείς επαφές και διαβουλεύσεις βρίσκονται εκπρόσωποι ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄ κατηγορίας, Μπάσκετ, Βόλεϊ γυναικών, Πόλο (ανδρών-γυναικών) και Χάντμπολ ανδρών-γυναικών.

Θυμίζουμε πως πριν από 48ώρες η ΓΓΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε, ανακοίνωσε πως τα συγκεκριμένα αθλήματα θα μπορούν (από 1/1/2021) να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τους για τις ανάγκες προπονήσεων. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται διεξοδικά οι κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούνται από τις ομάδες πριν και μετά από κάθε προπόνηση (υποχρεωτικός εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια κ.α.).Το επόμενο διάστημα αναμένονται αντιδράσεις των Ομοσπονδιών σχετικά με το μέλλον των πρωταθλημάτων τους. 

Σχετικά με το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, αυτό που απασχολεί τις ομάδες είναι ότι ξεκινώντας τις προπονήσεις αυτόματα ξεκινούν και τα έξοδα μισθοδοσίας παικτριών και προπονητών (τα οποία έχουν «παγώσει» τους τελευταίους 2 μήνες). Μεγάλο επίσης είναι και το κόστος των τεστ αντιγόνου σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. 

Εύλογα πολλά σωματεία σκέφτονται πως δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουν στις προπονήσεις εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την επανέναρξη της σεζόν. Θυμίζουμε πως κάποιες ομάδες θα πρέπει να κινήσουν διαδικασίες επιστροφής ξένων παικτριών που έχουν ήδη αποχωρήσει από την Ελλάδα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες ομάδες είναι θετικές στην επανέναρξη του πρωταθλήματος αμέσως μετά τους αγώνες της Εθνικής ομάδος στις αρχές Φεβρουαρίου και θεωρούν ότι για το καλό του γυναικείου μπάσκετ το πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει πως η Ομοσπονδία θα πρέπει να κινήσει διαδικασίες ώστε να αποφασιστεί σε συνεργασία με την ΓΓΑ μια πιθανή ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος.H EOK θα πρέπει να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες των συλλόγων σχεδιάζοντας μαζί τους ένα πλάνο που να αφορά το μέλλον.

Αντίστοιχοι προβληματισμοί υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα από συλλόγους σε βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε μια διαδικασία έναρξης προπονήσεων επί σειρά εβδομάδων, χωρίς να γνωρίζουν πιθανές έστω  ημερομηνίες επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια