Looking For Anything Specific?

Αποστολή στα Ιμαλάια: "Να μου ευχηθείτε να επιστρέψω υγιής, σώος και αβλαβής"



Στα 58 του χρόνια(έγινε πρόσφατα και παππούς) αθλείται σαν... 20αρης. Τον τελευταίο μήνα μόνο έχει διανύσει πάνω από 300 χιλιόμετρα στην Πάρνηθα τρέχοντας τουλάχιστον 15 ημιμαραθώνιους! Ο Αντώνης Συκάρης έχει έναν στόχο μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση που τον κρατάει σε εγρήγορση. Θα συμμετάσχει σε μια από τις δυσκολότερες αποστολές σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει ποτέ επιχειρηθεί και στοχεύει στην κατάκτηση της κορυφής K2 στο Πακιστάν σε υψόμετρο 8.611 μέτρων, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ κι από κανέναν κατά τους χειμερινούς μήνες.

 "Τι να μου ευχηθείτε; Να επιστρέψω υγιής, σώος και αβλαβής από αυτή την δύσκολη δοκιμασία. Να έχω τύχη και δύναμη", απαντάει στο SportBubble ο Αντώνης Συκάρης προσθέτοντας: "Ξεκινάω στις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν. Είναι μια ζόρικη προσπάθεια. Για όσους δεν το γνωρίζουν το Κ2 βρίσκεται στο Πακιστάν και θεωρείται ίσως το πιο δύσκολο βουνό του κόσμου. Η κορυφή βρίσκεται σε υψόμετρο 8.611 μέτρων. Τον χειμώνα τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ, υπάρχουν θυελλώδεις άνεμοι και επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες Μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει κανείς δεν κατάφερε τέτοια εποχή να πατήσει κορυφή".

Όσο για τους λόγους που το αποφάσισε τώρα: "Έγινε μια πρόταση από την εταιρεία "Seven Summits Treks" που έχει αρχηγό τον Νεπαλέζο Dawa Chang Sherpa σε διάφορους ορειβάτες. 
Συγκεντρωθήκαμε 15 διεθνείς ορειβάτες μεταξύ των οποίων και 2 αμερικανοί και ένας Χιλιανός ενώ την αποστολή θα πλαισιώσουν και 15 ορεσίβιοι Sherpas  από το Nεπάλ. Είπα το "ναι" γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεν με απασχολεί εάν θα αποτύχω. Ήθελα να το δοκιμάσω". 

Όσο για την προετοιμασία του; Είναι σκληρή:"Τον τελευταίο μήνα έχω τρέξει σχεδόν 15 ημιμαραθώνιους. Είναι αναγκαίο να έχεις άριστη φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα να προετοιμάζεις ψυχολογικά και το μυαλό για αυτή την δοκιμασία. Αυτή η κατάσταση όμως δεν θα έλεγα πως είναι πρωτόγνωρη καθώς μετέχω σε δυο αποστολές τον χρόνο και φροντίζω να βρίσκομαι διαρκώς σε ετοιμότητα. Συμπαραστάτες μου σε αυτή μου την ...τρέλα, την αγάπη που έχω για την ορειβασία είναι η οικογένεια μου που στηρίζει, συμμερίζεται τις αγωνίες και τις ανησυχίες μου. Πρόσφατα μάλιστα έγινα και παππούς καθώς απέκτησα μια εγγονούλα την αγαπημένη μου Ίριδα που είναι μόλις έξι μηνών".



 
Το εγχείρημα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου του 2021. Μέρος της προσπάθειας αυτής θα προβάλλεται live από τα social media του Αντώνη: "Θα υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών, εικόνα και βίντεο από το δορυφορικό μου τηλέφωνο, θα υπάρχει και μια ομάδα υποστήριξης εδώ πίσω που θα ασχολείται με αυτό το υλικό" λέει. 

 Ο Αντώνης Συκάρης, έχει πραγματοποιήσει 60 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι ο μόνος Έλληνας, που έχει σκαρφαλώσει 4 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων, το Everest 8.848μ., το Kangchenjunga 8.586μ., το Lhotse 8.516μ. και το Manaslu 8.163μ. Μεγάλος στόχος του είναι οι 14 κορυφές πάνω από 8.000μ. (το λεγόμενο Grant slam). Είναι ο μόνος Έλληνας, που έχει σκαρφαλώσει 54 κορυφές πάνω από τα 4.000m στις Άλπεις.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια