Looking For Anything Specific?

Λε Μπρον Τζέιμς: Το θαύμα της φύσης στα καλύτερα του




Ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν Τζέιμς αψηφά τους νόμους της φύσης, στα 36 του παραμένει ακμαίος, ατρόμητος, έτοιμος κάθε φορά να ξεπερνάει τα όρια του. Ο ΛεΜπρόν κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της καριέρας του στο ΝΒΑ με 3η διαφορετική ομάδα, οδηγώντας τους Λέϊκερς στον 17ο τίτλο της ιστορίας τους. Το Game 6 εξελίχθηκε σε μια σπουδαία παράσταση για τον ίδιο που συνδυάστηκε με ένα ακόμη triple double(28π.,14 ριμπ., 10 ασίστ). Οι βάσεις για την επιτυχία είχαν μπει από το περασμένο καλοκαίρι.

Mini camp γνωριμίας

  Ήταν Αύγουστος του 2019 όταν ο ΛεΜπρόν ενημέρωνε τους συμπαίκτες του στους Λέικερς για την διεξαγωγή ενός mini camp που θα διοργάνωνε στο Λας Βέγκας, νωρίτερα από την επίσημη έναρξη των προπονήσεων της ομάδας. «Ήθελε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά



να γνωριστούν καλύτερα. Γνωρίζει πως τα πρωταθλήματα κατακτώνται όταν υπάρχει  χημεία και καλό κλίμα στα αποδυτήρια, πρέπει όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα», μετέφερε αναλυτής του ΝΒΑ για εκείνη την πρωτοβουλία του Τζέιμς. Δεν ήταν η πρώτη φορά που αναλάμβανε ρόλο «πάτερ-φαμίλια», καθώς κάτι ανάλογο είχε πράξει και παλαιότερα στους Καβαλίερς.


 Το Space Jam και οι προπονήσεις

 Τίποτα δεν ήταν δυνατόν φέτος να αποσπάσει την προσοχή του ΛεΜπρόν από τα αγωνιστικά του καθήκοντα, ούτε οι δεκάδες εξωαγωνιστικές-επιχειρηματικές  του υποχρεώσεις. Ακόμη και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Space Jam 2» το καλοκαίρι ο «βασιλιάς»  δεν παρέκκλινε του προγράμματος του. Το μόνο που είχε διαφοροποιηθεί ήταν οι ώρες των ατομικών του προπονήσεων, καθώς ξυπνούσε στις 3 και στις 4 το πρωί για να κάνει βάρη, φροντίζοντας να ενημερώνει τους πάντες για αυτό ποστάροντας βίντεο και φωτογραφίες στα social media από την προετοιμασία του στο γυμναστήριο.

Η αφιέρωση στον Κόμπι

 Η «φλόγα» μέσα του για την κατάκτηση της πρωτιάς «φούντωσε» ακόμη περισσότερο μετά την τραγική απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ. Όλος ο οργανισμός των Λέικερς ζούσε  για την στιγμή που θα αφιέρωνε στον Black Mamba και την κόρη του Τζιάνα, τον τίτλο. Ο Τζέιμς διανύει την 17η σεζόν της καριέρας του, βρίσκεται στην πρώτη 10άδα των αθλητών  με τις περισσότερες «πτήσεις» στο ΝΒΑ, είναι ο 10ος παλαιότερος ενεργός παίκτης στο πρωτάθλημα  όμως οι ατομικές του επιδόσεις διαρκώς ανεβαίνουν. Έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεπέρασε τους 34.000 πόντους σκαρφαλώνοντας έτσι στη 3η θέση των σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τους Μαλόουν (με 36.928 πόντους) και  Τζαμπάρ (με 38.387π.)

«Αυτό που μου δίνει κίνητρο…»

«Δεν έχω δει ποτέ μου κάποιον ο οποίος στα 36  του να βελτιώνει το παιχνίδι του σε ποιότητα, δύναμη, αντοχή. Είναι κάτι ασυνήθιστο. Είναι πιο δυνατός, πιο γρήγορος και σίγουρα ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στο NBA», είπε ο προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς Ντοκ Ρίβερς.

Προ μηνών ο συμπαίκτης του Άντονι Ντέιβις αναφερόμενος στον τίτλο της MVP της χρονιάς είχε δηλώσει: «Είναι 35 χρονών όμως αυτά που κάνει είναι εκπληκτικά. Για μένα είναι ο MVP, χωρίς να υπάρχει κανενός είδους ασέβεια σε αυτό που κάνει ο Γιάννης(Αντετοκούνμπο) στο Μιλγουόκι. Ο ίδιος ο ΛεΜπρον εξηγεί:  «Δεν μού έδωσε ποτέ κίνητρο το βραβείο του MVP της χρονιάς. Αυτό που μού δίνει κίνητρο είναι να είμαι ο καλύτερος που έχει υπάρξει ποτέ στο άθλημα και αυτό είναι που μού δίνει την δυνατότητα να είμαι πολλές φορές MVP στο πρωτάθλημα».

Photo: LeBron James (@kingjames)/instagram


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια