Looking For Anything Specific?

Το Ραντάρ: Hoop Cities , ντοκιμαντέρ, προπονητές και U21

 

 

  

***Νέα μπασκετική στήλη από σήμερα("Ραντάρ") μαζί σας. Σχόλια , ειδησούλες κι ότι προκύψει από τον χώρο του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού μπάσκετ. 

 ***Ωραίο το τρέιλερ του Hoop Cities για τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια σειρά από 8 ντοκιμαντέρ με 8 μπασκετικές πόλεις της Ευρώπης που προβάλλονται από την πλατφόρμα του ΝΒΑ (https://www.nba.com/watch/video/hoops-cities?plsrc=nba&collection=hoops-cities). 

 *** Τα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν αφορούν τις εξής πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι, Μπολόνια, Παρίσι, Κάουνας, Κωνσταντινούπολη, Σεβίλη και Κολωνία/Λεβερκούζεν. 

 *** Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ ακούσαμε τον διεθνή βετεράνο της Χ.Α.Ν.Θ. και του Άρη Διονύση Ανανιάδη, τον σπουδαίο Νίκο Γκάλη, τον Ευθύμη Ρετζιά που είναι και Ambassador του ΝΒΑ, την Εβίνα Μάλτση κ.α. Τα γυρίσματα έγιναν σε ανοικτά γήπεδα της πόλης, στο Αλεξάνδρειο, στη ΧΑΝΘ, στο κλειστό της ΔΕΚΑ… 

    ***Υπάρχουν αναφορές στην κόντρα ΠΑΟΚ - Άρης, την έλευση του Γκάλη, στο έπος του 1987, στη κουλτούρα της πόλης, το street μπάσκετ, τη γαστρονομία, τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, το αναπτυξιακό μπάσκετ. 

 *** Ωραία και ρομαντικά όσα έζησε στο παρελθόν η πόλη όμως το «σήμερα» είναι εντελώς διαφορετικό. Καλώς ή κακώς καμία Θεσσαλονίκη δεν… ζει και αναπνέει για το μπάσκετ σήμερα. Το γιατί θα το αναλύσουμε προσεχώς… 

*** Όσοι χάσατε την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" με τον Σταύρο Θεοδωράκη (Alpha TV) με καλεσμένο τον Δημήτρη Ιτούδη και τους Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη μπορείτε να την δείτε πατώντας στον σύνδεσμο https://www.alphatv.gr/show/protagonistes/?vtype=player&vid=53996&showId=1326&year=2022
Η εκπομπή ταξίδεψε στο χωριό καταγωγής του Δημήτρη Ιτούδη, μίλησε με τους γονείς του ξετυλίγοντας την προσωπική ιστορία του πετυχημένου Έλληνα κόουτς. Ακολουθεί συνέντευξη με τον ίδιο στην Κωνσταντινούπολη όπως και οι συνεντεύξεις με τους Σπανούλη , Διαμαντίδη. Εξαιρετική. 

 ***Πάμε σε κάτι άλλο. Μια ωραία καινοτομία ετοίμασε η Euroleague. Τοποθετούν μικρόφωνα στο σημείο του instant replay. Επιθυμία της Ευρωλίγκα είναι ο κόσμος να ακούει live από την τηλεόραση του την συζήτηση των ρέφερι για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

 ***Ξεκίνησε και το πρωτάθλημα U21. Πρόκειται για μια καινοτομία της ΕΟΚ καθώς για πρώτη φορά το U21 θα έχει πανελλήνιο χαρακτήρα με την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Απέχει βέβαια πολύ οργανωτικά από τα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Super League. 

 ***Καμία όμως από τις μεγάλες ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης…) δεν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα U21. Είναι εταιρείες(ΚΑΕ) και μετά τα 18 έτη ο παίκτης πρέπει να έχει επαγγελματικό συμβόλαιο. Πώς να πληρώσει ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης συμβόλαια για την U21 όταν με δυσκολία τα βγάζουν πέρα με τα αντρικά τμήματα. Είναι όμως μια αρχή. Μπορεί μελλοντικά να δοθούν λύσεις, μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο.

 *** Μάθαμε πως ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε άλλη μια σύσκεψη( διαδυκτιακή) για διάφορα ζητήματα με τους μάνατζερς αθλητών. Η ατζέντα περιελάμβανε διάφορα θέματα. Κοινή επιθυμία και των δυο πλευρών είναι η ύπαρξη ενός νέου πλαισίου.

 *** Συχνά αναφερόμαστε στο θέμα των αθλητών που παράγει ή δεν παράγει το ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει όμως σοβαρό θέμα και με τους προπονητές. Θα πούμε πολλά για αυτό στο μέλλον… 

 *** Το θέμα της επιμόρφωσης των προπονητών είναι σημαντικό. Η Ομοσπονδία ξεκίνησε όπως διαβάζουμε εκπαιδευτικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα «έχοντας ως στόχο την ενημέρωση των εν ενεργεία προπονητών, αλλά και την εκπαίδευση νέων. Η πρώτη ημερίδα με θέμα «Ανάλυση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΟΚ, οι στόχοι και η προπονητική του υποστήριξη» θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 11/11, στο πλαίσιο του αγώνα της Εθνικής Ανδρών με τη Λετονία για την Β’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Κύριοι ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι οι Κώστας Μίσσας, Νίκος Σταυρόπουλος και Κώστας Τσαρτσαρής. 

 *** Στο συγκεκριμένο σύνδεσμο μπορείτε να τσεκάρετε όλες τις διαδικτυακές μεταδόσεις σε Α2, Β΄ και Γ΄ Εθνικής ( https://www.basket.gr/ellinika/eidhseis/diadiktyakes-metadoseis-38-15/). Με ανάρτηση του ο κόουτς Δημήτρης Μπουσβάρος πρότεινε πως θα ήταν καλό να μεταδίδει και η ΕΚΑΣΘ έναν αγώνα την εβδομάδα σε παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα.

*** Στην ανάρτηση του ανέφερε: «Το Εφηβικό Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ φέτος δείχνει πιο αμφίρροπο από ποτέ. Κάθε εβδομάδα γίνονται πολύ ωραία παιχνίδια με διαφορετικούς νικητές αλλά και πρωταγωνιστές .Με ανατροπές και εκπλήξεις. Οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες έχουν μειωθεί. Όλοι οι προπονητές και οι παίκτες προσπαθούν για το καλύτερο. Είναι κρίμα τα ματς αυτά να μην τα βλέπει κανείς.. Καλό θα είναι να υπάρχει ένα κανάλι της ΕΚΑΣΘ και να μεταδίδει κάθε φορά ένα ματς».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια