Looking For Anything Specific?

Λιόλιος: «Βρήκα το αναπτυξιακό σε άσχημη κατάσταση»

 

 

 Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος δήλωσε προβληματισμένος σε συνέντευξη του (ΕΡΤ3 , Κόσμος των Σπορ) σχετικά με την εικόνα που έχει σε αναπτυξιακό επίπεδο η χώρα μας. Για την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ είπε: «Είναι μια επιτυχία δεν την πανηγυρίσαμε μόνο εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα. 

Η πρόκριση αυτή δεν αφορά μόνο την ομοσπονδία, τους παίκτες, τους προπονητές, αλλά όλη την Ελλάδα. Τίποτα δεν σου είναι δεδομένη στη ζωή, πρέπει πάντα να αγωνίζεσαι. Όποιος θεωρεί ότι μια θέση είναι δεδομένη, εκεί είναι η αρχή της πτώσης. Πρέπει να βλέπουμε που είμαστε κάθε φορά και ποιες συνθήκες μας περιβάλλον. Άλλες οι συνθήκες στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο μπάσκετ πριν από 20 χρόνια, άλλες πριν από 10, άλλες σήμερα και αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Αν δεν καταλάβουμε τη θέση μας μέσα σε αυτόν τον χάρτη και το τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε τότε θα χάσουμε το τρένο».

 Για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων Εθνικών ομάδων και Euroleague «Σε αυτό το παράθυρο είδαμε εξωφρενικά γεγονότα. Είδαμε ουσιαστικά ισχυρούς συλλόγους να καθορίζουν εμμέσως ποιες εθνικές ομάδες θα πάνε στο Παγκόσμιο, αυτό είναι τραγικό, αυτό ξεπερνάει τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουν FIBA και EuroLeague. Και επειδή βαριέμαι τα ευχολόγια, πρέπει να κάνουμε πράξεις και ο καθένας να κάνει το δικό του βήμα. Αυτός ο διαχωρισμός FIBA και EuroLeague, ενός παγκόσμιου δηλαδή θεσμού και των ισχυρών brand του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το μόνο σίγουρο είναι πως κάνει κακό και στους δύο. Μεταξύ μας θεωρώ χαζό το να μην κάτσουμε σε ένα τραπέζι να τα βρούμε και να προβάλουμε διάφορες δικαιολογίες γιατί δεν γίνεται αυτό. Οτιδήποτε δεν είναι ενιαίο χάνει τη δυναμική του. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αύριο. Το μπάσκετ δεν είναι ενιαίο, είναι διχασμένο. Είναι σαν να βλέπουμε ένα βάζο με γλυκό και να λέμε γιατί δεν το δοκιμάζουμε». 

 Για το αναπτυξιακό κομμάτι: «Ειδικά στις μικρές ηλικίες, μας έχουν προσπεράσει. Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε το μπασκετικό DNA και προχωράμε, τότε θα κάνουμε λάθος. Ήδη έχουμε κάνει λάθος, ήδη έχουμε χάσει 10 χρόνια στο αναπτυξιακό. Για να προχωρήσουμε μπροστά χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρόνια δουλειάς και οργάνωσης για να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Μην περιμένει κανείς ότι οι φετινές ενέργειες θα έχουν αποτέλεσμα σε 6 μήνες και έναν χρόνο. Αυτό που έλεγα πάντα είναι ότι ερχόμενος στην Ομοσπονδία βρήκα μια πολύ ισχυρή Εθνική Ανδρών. Τη βρήκα έτοιμη, αυτό δεν είναι δικό μου δημιούργημα σε καμία περίπτωση. Όμως παράλληλα, βρήκα αναπτυξιακό σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή κερδίζουμε χρόνο από την ανδρική ομάδα για να χτίσουμε τα θεμέλια του αναπτυξιακού που θέλουν χρόνια. Να μην ξεχνάμε όμως και το μπάσκετ γυναικών που γίνονται κι εκεί ενέργειες και έχει πρωτεύοντα ρόλο για εμάς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια