Looking For Anything Specific?

The Cathedral: Εμπνευσμένο από τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου το νέο γήπεδο των Μίλαν και Ίντερ

 

 Τhe Cathedral. Ο «Καθεδρικός». Έτσι, θα ονομάζεται το νέο γήπεδο των Μίλαν και Ίντερ, ένα έργο που θα αναμορφώσει ολόκληρη την περιοχή. Το σημερινό σπίτι των δύο ιταλικών ομάδων, το Τζουζέπε Μεάτσα, ευρύτερα γνωστό ως Σαν Σίρο, χτίστηκε το 1926 και ανακαινίστηκε τελευταία το 2015. Το ολοκαίνουργιο πρότζεκτ δεν θα αντικαταστήσει μόνο το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, αλλά θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της αστικής περιοχής σε ένα αφιερωμένο στον αθλητισμό και την αναψυχή. 

 Πίσω από το νέο γήπεδο βρίσκεται η αρχιτεκτονική εταιρεία Populous, η οποία σχεδιάσει εμβληματικές αρένες σε όλο τον κόσμο, όπως το Γουέμπλεϊ. Έμπνευση για το The Cathedral αποτέλεσε ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου και η Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε. Η εταιρεία θα συνδυάσει την εμβληματική αρχιτεκτονική με την τελευταία τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα κτίριο πλήρως ουδέτερο από άνθρακα. Ολόκληρη η γύρω περιοχή θα μεταμορφωθεί, καθώς το νέο έργο προβλέπει μια νέα πράσινη έκταση 50.000 τ.μ. 





Η περιοχή θα είναι μόνο για πεζούς, με πάνω από 110.000 τμ πρασίνου (40% της συνολικής τετραγωνικής έκτασης). Ο χώρος στάθμευσης, που αντιπροσωπεύει το 27% της συνολικής επιφάνειας στο τρέχον σχέδιο, θα μεταφερθεί σε ειδικό υπόγειο χώρο. Οι περισσότερες από τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες – που βρίσκονται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους – θα είναι δωρεάν ή θα συνδέονται με την πόλη του Μιλάνου. Μίλαν και Ίντερ επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να παραδώσουν ένα εξαιρετικό έργο, το οποίο θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας, θα αναγεννήσει μια βασική αστική περιοχή και θα δημιουργήσει μια νέα πράσινη περιοχή άνω των 50.000 τ.μ. για τους πολίτες. Το έργο στοχεύει στην εδραίωση και βελτίωση της εικόνας της πόλης του Μιλάνου και του ιταλικού ποδοσφαίρου. 

 Πηγή: Lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια