Looking For Anything Specific?

Η τεχνολογία παίζει μπάλα στον αθλητισμό: Πέντε διεθνείς ανερχόμενες startup εταιρείες

 



Την κάλυψη κάθε είδους ανάγκης στον χώρο του αθλητισμού, είτε αυτές αφορούν αθλητές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) είτε ομάδες, αλλά και φιλάθλους, προσπαθούν να καλύψουν εκατοντάδες επιχειρήσεις τεχνολογίας ανά τον κόσμο. 

Το SportBubble επιλέγει πέντε από αυτές που είτε έκαναν πρόσφατα την εμφάνιση τους στο παγκόσμιο χάρτη των startups, είτε σχεδιάζουν την επέκταση τους μέσα στο 2021.

Hubbster

Αποφασίσατε με τους φίλους να παίξετε μια παρτίδα γκολφ αλλά δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τι κάνετε; Σας ήρθε να παίξετε ένα μόνο ή να κάνετε μερικά σουτάκια σε μια μπασκέτα αλλά σας λείπει η μπάλα. Τι κάνετε; Η Hubbster από την Δανία δίνει τη λύση καθώς μεταφέρει αθλητικό εξοπλισμό 28 διαφορετικών αθλημάτων στο μέρος που θα της υποδείξετε. Η εταιρεία το 2021 ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της και σε άλλες χώρες εκτός Δανίας.

 RUNMOTION COACH

Δημιουργήθηκε στην Γαλλία το 2018. Είναι μια εξατομικευμένη εφαρμογή mobile coaching για τρέξιμο. Τον περασμένο Ιούνιο την χρησιμοποιούσαν ήδη  100.000 χρήστες και πλέον έχει αποφασιστεί πως θα  επεκταθεί διεθνώς. Η εταιρεία έχει αντλήσει κεφάλαια  300.000 δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές με στόχο την επέκταση. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί αλγόριθμους βοηθώντας την προπόνηση και τροφοδοτώντας με πληροφορίες τους χρήστες. Συνιδρυτής της εταιρείας είναι ο βετεράνος δρομέας Guillaume Adam.

UPLIFT LABS

Πρόκειται για μια  εικονική πλατφόρμα προπόνησης. Το Uplift Labs ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια,  ψηφιοποιεί την ανθρώπινη κίνηση κι έχει στόχο να βοηθήσει τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και τη μείωση των τραυματισμών. Οι αναλύσεις  επιτρέπουν στους προπονητές και τους αθλητές να συνεργάζονται εξ αποστάσεως. Μεταξύ των ιδρυτών είναι κι ο Rahul Rajan,  ειδικός στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή!



MMERSIV.IO

Η  Immersiv.io είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι και ιδρύθηκε το 2016 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Emmanuelle Roger και τον επικεφαλής της τεχνολογίας Stéphane Guerin. Απευθύνεται σε …μερακλήδες φίλους του αθλητισμού που δεν αρκούνται μόνο στην θέαση αγώνων.Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μια πρωτοπόρα τεχνολογία που επιτρέπει στους θεατές να λαμβάνουν πληροφορίες online αγώνων με πρωτότυπα στατιστικά παικτών, ομάδων. 

Β42

Μπορεί οι επαγγελματικές ομάδες να διαθέτουν προσωπικό που να ασχολείται με πρόγραμμα αποκατάστασης αθλητών ή πρόγραμμα επιδόσεων όμως αν είσαι ερασιτέχνης αθλητής και θέλεις να έχεις πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες τι κάνεις; Πληρώνεις μια συνδρομή στην Β42 στην γερμανική εταιρεία που το 2016 ιδρύθηκε από τον Andreas Gschaider. Ήδη. την πλατφόρμα χρησιμοποιούν 600 ερασιτεχνικές ομάδες και 70.000 ερασιτέχνες αθλητές λαμβάνοντας εξατομικευμένες οδηγίες. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια