Looking For Anything Specific?

Eλληνικές start up εταιρείες που επένδυσαν στον αθλητισμό

 


Το παράδειγμα δεκάδων άλλων αθλητών του ΝΒΑ που αποφάσισαν να επενδύσουν μέρος των κερδών τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) ακολούθησε  ο Γιάννης Ανετοκούνμπο που πριν από λίγους μήνες έγινε συνιδιοκτητής της εταιρείας αθλητικής διατροφής, Ready Nutrition.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και παράγει αποκλειστικά φυσικά, βιολογικά αθλητικά προϊόντα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων μπάρες πρωτεΐνης αλλά και πρωτεϊνούχου νερού. Η Ready Nutrition διαθέτει τα προϊόντα της σε 8.000 καταστήματα στις ΗΠΑ. Θυμίζουμε πως το 2014 σε μια αντίστοιχη εταιρεία είχε επενδύσει ο Κόμπι Μπράιαντ και πιο συγκεκριμένα στο ισοτονικό Body Armor, η ζήτηση του οποίου απογειώθηκε μαζί με την αξία της εταιρείας.

Αρκετοί είναι όμως και οι Έλληνες αθλητές που ασχολήθηκαν με την επιχειρηματικότητα «ποντάροντας» στις νέες τεχνολογίες. Ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος ίδρυσε το Athlenda.com , μια πλατφόρμα στην οποία ο ενδιαφερόμενος (είτε είναι ομάδα, είτε ατζέντης, σκάουτερ κλπ) μπορεί να έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες προφίλ αθλητών τα οποία συνοδεύονται από πληροφορίες και βίντεο.

Ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπαδόπουλος( ο οποίος μάλιστα κατεβαίνει και υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ), δημιούργησε το 2017 την Hermes Healthcare. Μια εταιρεία  υγειονομικής περίθαλψης που συνδυάζει την τεχνολογική εμπειρία με τη βαθιά γνώση και εμπειρία της ιατρικής πρακτικής  παρέχοντας καινοτόμες λύσεις στην υγειονομική περίθαλψη και η οποία απευθύνεται και σε αθλητές.

Η SoccerHub είναι μία SportsTech εταιρεία που εισάγει την τεχνολογία στον αθλητισμό, ξεκινώντας από το ποδόσφαιρο. Την δημιούργησαν τα αδέλφια Πουλίδη και προσφέρει  τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιήσουν online κράτηση γηπέδων ποδοσφαίρου, να συγκρίνουν τιμές, να δημιουργήσουν την ομάδα τους και να έχουν το δικό τους προφίλ με δεδομένα και updates. Επίσης το SoccerHub αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών happenings.

Η Workfit "συστήθηκε" ως μια έξυπνη εφαρμογή που απευθύνεται σε εταιρείες οι οποίες θέλουν χαρούμενους και υγιείς εργαζομένους. Μέσα από μια εφαρμογή  παρέχονται φθηνές και ευέλικτες συνδρομές οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να αθλείται σε όποια αθλητική εγκατάσταση τον βολεύει και να επιλέγει κάθε φορά όποιο άθλημα επιθυμεί. Μέσω της πλατφόρμας αυτής μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγοράσει συνδρομή για το γυμναστήριο που επιθυμεί ηλεκτρονικά, καθώς και να μπορεί να διαχειρίζεται το πρόγραμμα της γυμναστικής του από ένα application. Ιδρυτές του είναι οι: Άγγελος Λαγουνάρης ο Ιωάννης Ρεβύθης.

Ο Κωνσταντίνος Συνοδινός πρώην αθλητής του καράτε δημιούργησε το ChampionsID.com μια ψηφιακή πλατφόρμα που επίσης δίνει την ευκαιρία σε αθλητές ανά τον κόσμο να παρουσιάσουν το ταλέντο τους λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ αθλητών, προπονητών, συλλόγων.  

Πρωτότυπη ήταν και η ιδέα της Racecheck(η αρχική σκέψη ανήκει στον Αλέξανδρο Τάντη ερασιτέχνη αθλητή του τρίαθλου) που ήρθε να συμπληρώσει το κενό που υπήρχε στον χώρο της βιομηχανίας του αθλητικού τουρισμού. Η Racecheck βοηθάει ερασιτέχνες αθλητές να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν παγκοσμίως διοργανώσεις αθλημάτων αντοχής.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος πρώην πρωταθλητής στο πόλο (με την Βουλιαγμένη) δημιούργησε το Fundathlon.com  ένα  καινοτόμο επιχειρηματικό  μοντέλο που  δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές, ή σε ομάδες σε προσελκύσουν υποστηρικτές και χορηγίες.

Στις ΗΠΑο Μάικλ Τζόρνταν, έχει κατά καιρούς επενδύσει σε διάφορες startup εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ όπως την Gigster που απευθύνεται σε web engineers και developers. Ο Κέβιν Ντουράντ το 2016 είχε επενδύσει 1 εκατ.δολάρια στην εταιρεία διανομής τροφίμων Postmates. Πρόσφατα οι New York Times έγραψαν πως η Uber Technologies πρόσφερε  2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να την εξαγοράσει!

Ο Στεφ Κάρι απέκτησε ποσοστό στην CoachUp , μια πρωτότυπη ιδέα που φέρνει σε επαφή αθλητές με προπονητές για εξειδικευμένη εκγύμναση.  Ο θρύλος του μπέιζμπολ Ντέρεκ Τζίτερ (των Νιου Γιορκ Τζάιαντς) πίστεψε στο εγχείρημα ενός digital αθλητικού περιοδικού με πρωτότυπο περιεχόμενο, ξεχωριστές , ανθρώπινες ιστορίες αθλητών, το «The Players Tribune».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια