Looking For Anything Specific?

Εκλογικό debate για την Ελληνική Ομοσπονδία του Μπάσκετ; Γιατί όχι; - Οι Αρχές και οι θέσεις των υποψηφίων

 




Μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά -και δικαιολογημένα- φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση της ακριβής ημερομηνίας διεξαγωγής τους. Μέχρι στιγμής, θυμίζουμε πως την υποψηφιότητά τους έχουν ανακοινώσει ο Ευάγγελος Λιόλιος, ο Παναγιώτης Φασούλας κι ο Άγγελος Παπανικολάου ενώ ως ανεξάρτητος έχει δηλώσει πως θα κατέλθει στην εκλογική διαδικασία ο Τάσος Δελημπαλταδάκης.

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στις εκλογές (και έχουν εγγραφεί στο Μητρώο) υπολογίζεται να είναι πάνω από 500. Θα ήταν ίσως χρήσιμο για τους συλλόγους που θα κληθούν να επιλέξουν την επόμενη διοίκηση της ΕΟΚ η διενέργεια ενός ζωντανού τηλεοπτικού ή και διαδικτυακού ακόμη debate των υποψηφίων προέδρων.

Πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία η οποία βοηθάει όσους επιθυμούν να αποκρυσταλλώσουν άποψη για τις θέσεις, τις απόψεις, την φιλοσοφία των ανθρώπων που διεκδικούν την ψήφο μιας μεγάλης Ομοσπονδίας. Θα είναι όμως χρήσιμο και για την οικογένεια του Μπάσκετ, (αθλητές, προπονητές, φίλοι του αθλήματος) να ενημερωθούν μέσα από μια διαδικασία ερωτήσεων-απαντήσεων για μια σειρά από σημαντικά θέματα.

To SportBubble επιχειρεί σήμερα μια σύντομη περιγραφή των αρχών και των βασικών θέσεων των υποψηφίων.

Ο κ. Ευάγγελος Λιόλιος έχει εκφράσει την ανάγκη χάραξης μιας "εθνικής στρατηγικής, με ενιαίο τρόπο ανάπτυξης και εξέλιξης του μπάσκετ στους Συλλόγους όλης της Ελλάδας. Απαιτείται λεπτομερής σχεδιασμός για τη διάδοση του αθλήματος μέσω των σχολείων και των υπόλοιπων κοινωνικών δομών". 

Κάποιες από τις βασικές θέσεις του κ.Λιόλιου συνοψίζονται στα εξής:

**Δημιουργία οργανογράμματος διοίκησης στην Ομοσπονδία με τμήματα τα οποία θα στελεχώνονται από τεχνοκράτες και ειδικούς.  "Τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. οφείλουν να μην αμείβονται με οποιονδήποτε τρόπο, παρά μόνο για τα οδοιπορικά τους".

** Πρόσβαση μέσω του διαδυκτίου σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης προς κάθε ενδιαφερόμενο(έσοδα-έξοδα). Πλήρη διαφάνεια όπως ισχύει σε όλες τις σύγχρονες Διεθνείς Ομοσπονδίες.

**Ηλεκτρονική διασύνδεση της ΕΟΚ με τις Ενώσεις και τα σωματεία

**Συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ για την υποστήριξη του επαγγελματικού μπάσκετ και δη της Basket League.  Κοινός παρονομαστής είναι η ανάδειξη και προάσπιση του αθλήματος. 

Ο κ. Λιόλιος έχει αναπτύξει επιχειρήματα του σε συνομιλητές του αλλά και δημόσια σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Εθνική, την διαιτησία, τις Ενώσεις, το Αναπτυξιακό μπάσκετ κλπ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας κατά καιρούς έχει εκφράσει τις εξής απόψεις:

"Πρέπει να ξαναζωντανέψουμε τα κύτταρα του μπάσκετ μέσα σε ένα πλαίσιο που θα ορίζεται από ξεκάθαρους κανόνες ισονομίας". 

Οι θέσεις του Π. Φασούλα μεταξύ άλλων είναι:

** "Η Εθνική ομάδα, πρέπει να αποτελεί τη ναυαρχίδα μας και να μην εμπίπτει σε μια εποχιακή ενασχόληση, όποτε δηλαδή, πλησιάζουν οι αγώνες. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα μας. Πρέπει να τη θωρακίσουμε και να αξιοποιήσουμε το brand name της"

** Συνεργασία με την Basket League και  αναβάθμιση όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, ειδικότερα δε  δημιουργία ξεχωριστής λίγκας για την Α2 και την Α1 γυναικών.

**Τομές σε θέματα που αφορούν την διαιτησία ώστε να επικρατεί η ισονομία.

**Ενίσχυση των Ενώσεων που αποτελούν τους πυρήνες της εξάπλωσης του μπάσκετ σε όλη τη χώρα

** Συνεργασία με την Πολιτεία

**Ζωντάνεμα των ακαδημιών και των φυτωρίων των ομάδων. Άμυνα απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύει ο στοιχηματισμός.

**Μεγαλύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή σε θέματα που αφορούν Πανευρωπαϊκά το Μπάσκετ όπως η διαμάχη ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague. "Η Ευρωλίγκα μετατράπηκε σε κλειστό κλαμπ.  H FIBA οφείλει να δώσει μια προοπτική και να ανοίξει τους ορίζοντές της".

**Συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Ανδρέα Ζαγκλή και προσπάθεια ενοποίησης των κανονισμών παιδιάς". 

Επικεφαλής του τρίτου ψηφοδελτίου στις εκλογές της ΕΟΚ είναι ο Άγγελος Παπανικολάου. Ο 40χρονος παράγοντας του Μεσολογγίου είναι ιατρός στο επάγγελμα και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θεωρείται ο εκλεκτός του Γ. Βασιλακόπουλου ο οποίος δεν μπορεί(λόγω ηλικίας) να διεκδικήσει ξανά την προεδρία. Ο κ. Παπανικολάου σε δήλωση του μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Το Μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται 1ο στις καρδιές των φιλάθλων και 7ο στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σημάδι της συστηματικής δουλειάς που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Με γνώμονα τη συνεπή παρουσία του Ελληνικού Μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι και σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, είναι αναγκαίο να κινηθούμε σε κάθε κατεύθυνση, για την προάσπιση των αθλητικών σωματείων-τους αφανείς ήρωες που αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού

Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και οι επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων σε μια εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από προσπάθειες υποβάθμισης της εσωτερικής παραγωγικής διαδικασίας με την νομοθετημένη παρουσία τόσο πολλών αλλοδαπών αθλητών που καταλαμβάνουν υπέρμετρο χρόνο αγωνιστικής παρουσίας".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια