Looking For Anything Specific?

Ένας Έλληνας μάνατζερ πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς της Ίντερ!

 


Ένας Έλληνας μάνατζερ, απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, αριστούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς της ιταλικής Ίντερ

Ο λόγος για τον 51χρονο Νίκο Σταθόπουλο, υψηλόβαθμο στέλεχος  του επενδυτικού fund της BC Partners. Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza η BC Partners κατέθεσε δεσμευτική πρόταση στον κινεζικό όμιλο Suning Holdings Group για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ίντερ της τάξης των 750 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων χρεών άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το επόμενο διάστημα σύμφωνα με το δημοσίευμα αναμένεται η απάντηση των Κινέζων ιδιοκτητών.

Η BC Partners είναι γνωστή στη χώρα μας από μεγάλες εξαγορές που έκανε όπως ήταν αυτή της Forthnet, της Pharmathen και παλαιότερα των TIM Hellas και Hyatt Regency.  Το ίδιο δημοσίευμα σχετικά με τον Νίκο Σταθόπουλο, ο οποίος  είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του fund, αναφέρει:

"Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την BC Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι.

Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, αριστούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard όπου σπούδασε με υποτροφία, είναι στο δυναμικό της BC Partners από το 2005. Προηγουμένως ήταν partner επί 7 χρόνια στην Apax Partners, στην οποία εντάχθηκε προερχόμενος από την Boston Consulting Group, τη γνωστή αμερικανική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων, όπου επί τριετία κατείχε διευθυντική θέση στο Λονδίνο. 

Ως partner στη BC Partners είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του fund που σήμερα διαθέτει κεφάλαια ύψους 23 δισ. ευρώ και από την ίδρυσή της έχει ολοκληρώσει 114 ιδιωτικές επενδύσεις σε εταιρείες, με συνολική αξία άνω των 145 δισ. ευρώ. 

Η Ίντερ όπως και πολλά άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ είδαν τα έσοδα τους να συρρικνώνονται με αφορμή την πανδημία. Οι οφειλές της το 2020 έφθασαν τα 460 εκατ.ευρώ.  Σήμερα χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ  προκειμένου να διευθετήσει διάφορες υποχρεώσεις(μισθούς, αναχρηματοδότηση ομολόγων, μεταγραφές κλπ).


Πηγή: calcioefinanza, newmoney.gr 

Διαβάστε ακόμη: Οι ποδοσφαιριστές που "σκοράρουν" εκτός γηπέδων: Στη "μάχη" κατά της φτώχειας, της βίας και του ρατσισμού 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια