Looking For Anything Specific?

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε τον πλανήτη


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα θυμάται και τιμά(με συνεχείς αναρτήσεις στα social media), τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν σε ένα πολύνεκρο αεροπορικό ατύχημα που σημάδεψε την ιστορία της. Σαν σήμερα το 1958, πριν από 63 χρόνια ,7 ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ, 7 δημοσιογράφοι όπως και 4 στελέχη της ομάδας άφηναν την τελευταία τους πνοή στο αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου. 

Η πτήση τσάρτερ της British Airways που μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ είχε σταματήσει στην χιονισμένη γερμανική πόλη για ανεφοδιασμό, καθώς προέρχονταν από το Βελιγράδι μετά από παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα(είχε λήξει 3-3) για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το αεροπλάνο μετά τον ανεφοδιασμό του δεν κατάφερε ποτέ να πετάξει προς το Μάντσεστερ.

 Στην προσπάθεια του να απογειωθεί η μηχανή παρουσιάζει βλάβη, το σκάφος δεν «υπακούει» στις εντολές των πιλότων βγαίνει από τον φράκτη, χάνει τα φτερά του και συγκρούεται με ένα βυτίο. Ακολουθεί έκρηξη, ήταν 15.04 τοπική ώρα. Την ζωή τους χάνουν οι 23 από τους 43 επιβαίνοντες. Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν νεκρούς 7 ποδοσφαιριστές (Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Έντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ και Λίαμ Γουίλαν), 7 δημοσιογράφους, 4 στελέχη της ομάδας, δύο μέλη του πληρώματος και δύο φιλάθλους. 




Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Μονάχου. Μεταξύ αυτών κι ο 21χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής Ντάνκαν Έντουαρντς ο οποίος θα πέσει σε κώμα και θα αφήνει την τελευταία πνοή του δύο εβδομάδες μετά. Ο προπονητής Ματ Μπάσμπι θα νοσηλευτεί για 63 ημέρες όμως θα βγει νικητής από αυτή τη «μάχη» και δέκα χρόνια μετά θα οδηγήσει τη Μάντσεστερ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια