Looking For Anything Specific?

Τα μεγάλα συμβόλαια της Euroleague: Ο Μίροτιτς, ο Λάρκιν και οι άλλοι- Η λίστα των «ακριβοπληρωμένων»





Αρχικά να διευκρινίσουμε το εξής: Στοιχεία συγκεκριμένα σχετικά με τα οικονομικά των ομάδων της Euroleague δεν δίδονται από κάποιο φορέα όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο NBA, ή στην Premier League… Τα νούμερα  που κατά καιρούς δημοσιεύονται σχετικά με τα μπάτζετ των ομάδων ή τα συμβόλαια των παικτών είναι κατά προσέγγιση και προέρχονται από διαρροές συλλόγων, «εκμυστηρεύσεις» μάνατζερ κλπ. Ο λόγος για τον οποίο δεν δίνονται επισήμως αυτά είναι μια άλλη… συζήτηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί σε ξένα αλλά και ελληνικά ΜΜΕ τα μεγάλα συμβόλαια παικτών της κορυφαίας διοργάνωσης είναι τα εξής:

Νίκολα Μίροτιτς: Ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή της σεζόν 2019-20. Οι ετήσιες αποδοχές του  υπολογίζονται λίγο κάτω από τα 4 εκατομμύρια δολάρια(περίπου 3,9 εκ. χωρίς την εφορία). Δεν κάνει φοβερό πρωτάθλημα φέτος(είχε κι έναν τραυματισμό) όμως παραμένει ο πιο σταθερός σκόρερ της Μπαρτσελόνα με 15,9 π. ανά ματς με τον Χίγκινς πιο πίσω 12,6π. Πέρσι ο Μίροτιτς (μέχρι την διακοπή) είχε υψηλότερες επιδόσεις (19π. μέσο όρο). 




Σέιν Λάρκιν: Πέρσι έκανε όργια(22,5π. μέσο όρο) γεγονός που του απόφερε μια γενναία προσφορά παραμονής από την Εφές. Ο αμερικανός εισπράττει περίπου 3,6 εκ. δολάρια τον χρόνο. Φέτος ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και είναι κάτω από τους μέσους όρους του 14,5 πόντους μ.ο.)

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του με την ΤΣΣΚΑ. Την σεζόν 2020-21 θα λάβει από 2,4 εκ.δολάρια. Ξεκίνησε καλά με 9,5 π. και 8,6 ριμπάουντ ανά ματς.





Μάικ Τζέιμς: Η συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας προέβλεπε ετήσιες αποδοχές ύψους 2,5 εκ. δολαρίων όμως μετά από όσα συνέβησαν (τα έσπασε με Ιτούδη και διοίκηση) δεν ξέρουμε πόσα από αυτά θα εισπράξει από την ρωσική ομάδα. Ο Τζέιμς πετυχαίνει 19.9 πόντους ανά ματς. 

Αλεξέι Σβεντ: Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Σβεντ γεμίζουν κάθε χρόνο όμως θα θέλαμε πολύ να τον ρωτήσουμε: Είναι ευχαριστημένος από το μπάσκετ που παίζει η Χίμκι; Τον καλύπτει αυτή η ομάδα ως παίκτη; Ξέρω τι θα πείτε: "Ας έπαιρνες κι εσύ 2,5 εκ.δολάρια τον χρόνο και να βλέπαμε αν θα σε ένοιαζε αν η ομάδα σου παίζει καλό μπάσκετ ή αν λειτουργεί με σοβαρότητα". Φέτος έχει 18.9 π. ανά ματς . 

Νάντο Ντε Κολό: Υπέστη μια μείωση το συμβόλαιο του με αφορμή την μείωση γενικότερα του μπάτζετ που αποφάσισε η Φενέρ. Και πάλι όμως το συμβόλαιο του ξεπερνάει τα 2 εκ.δολάρια (2,2 εκ.) τον χρόνο. Έχει 12,9 π. με 3,8 ασίστ ανά ματς. 

Γιάν Βέσελι: Εκεί κοντά είναι και τα λεφτά του Γιαν Βέσελι (2,1 εκ. δολάρια)στην Φενέρ που φέτος αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. 

Έντι Ταβάρες: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν υπέγραψε για 2 εκ.δολάρια τον χρόνο στη Ρεάλ. Κατά τη γνώμη μας και λίγα είναι. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αν όχι τον κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη.

Λίγο κάτω από 2 εκ. δολάρια λαμβάνουν Χίγκινς και Γιουλ. Στην ίδια κατηγορία (οριακά κάτω από 2εκ.) βρίσκονται οι Σέρχι Ροντρίγκεθ (Αρμάνι) Καλάθης (έχει 8,3 π. με 7,6 ασίστ στην Μπάρτσα) κι ο Σλούκας (έχει 12,4 π. με 6,2 ασίστ). Πάνω από 1,5 εκ. δολάρια εισπράττουν παίκτες όπως ο Κλάιμπουρν, ο Σεγκέλια, ο Ουίλμπεκιν κι ο Μίσιτς.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια