Looking For Anything Specific?

Υπόθεση Μπεκατώρου: Από την πορεία των ερευνών θα κριθεί εάν η υπόθεση μπει στο αρχείο – "Να έχουν τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον αθλητισμό"





Την προσεχή Τετάρτη 20 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στον εισαγγελέα η Σοφία Μπετακώρου καθώς σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ξεκινά αυτεπάγγελτα η προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες που έγιναν για σεξουαλική κακοποίηση

  Η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει γεγονότα και λεπτομέρειες που αφορούν το γνωστό πια περιστατικό που συνέβη πριν 23 χρόνια μεταξύ της ίδιας και του διοικητικού εκπροσώπου της Ελληνικής Ιστοοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμοπουλου. Η κατάθεση θα δοθεί στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, που ορίστηκε αρμόδιος να διενεργήσει την έρευνα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου

Με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κι από την εξέλιξη των ερευνών η δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει εάν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο (με το σκεπτικό της παραγραφής) ή αν η έρευνα συνεχιστεί προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν ανάλογα περιστατικά και κρούσματα. 

 Στο μεταξύ η Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτηση της στον λογαριασμό της στο facebook ανέφερε τα εξής: "Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη! 

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

 Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα. Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό".


 Τέλος την νομική εκπροσώπηση όλης της ομάδας των αθλητών δεν θα έχει το γραφείο του Νίκου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου όπως ανακοίνωσε σε ανάρτηση της η πρώην πρόεδρος της Βουλής:

Δελτίο Τύπου Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η...

Δημοσιεύτηκε από Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια