Looking For Anything Specific?

Νοσταλγία για τον αθλητισμό- Όμορφες παιδικές ζωγραφιές και λαχτάρα για την επανεκκίνηση

 


Εκατοντάδες Ακαδημίες ανά την Ελλάδα σε κάθε άθλημα έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουν ενεργή την επαφή τους με τα παιδιά σε αυτές τις δυο καραντίνες που επέβαλε το ξέσπασμα του κορονοϊού

Διοργανώθηκαν με την βοήθεια της τεχνολογίας πλήθος ομιλιών, συζητήσεων με  προπονητές, γυμναστές, ψυχολόγους... Έγιναν διαδικτυακές προπονήσεις, ασκήσεις γυμναστικής αλλά και διαγωνισμοί.

Το διάστημα της απουσίας των παιδιών από τις αγαπημένες τους αγωνιστικές δραστηριότητες είναι μεγάλο, η προσμονή, η λαχτάρα της ασφαλής επιστροφής τους στα γήπεδα ολοένα και  ...φουντώνει, όμως δυστυχώς για την ώρα κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει εκτιμήσεις περί επανεκκίνησης, ειδικά από την στιγμή που δεν έχει δοθεί ακόμη το "πράσινο φως" για την λειτουργία των σχολείων (Γυμνάσια-Λύκεια). 

Πιθανότερη ημερομηνία για επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η 1η Φεβρουαρίου. Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης  από νομό σε νομό, το θέμα του ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Η εστίαση και  ο αθλητισμός ακολουθούν

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις τοποθετήσεις του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά, είναι πως ο ερασιτεχνικός και αναπτυξιακός αθλητισμός θα πρέπει να κάνει λίγη ακόμη υπομονή.

Η παιδική αθωότητα και η αγάπη των παιδιών για τα σπορ στο μεταξύ καταγράφεται όχι μόνο μέσα από την συμμετοχή τους σε διαδικτυακές επαφές αλλά και μέσα από διαγωνισμούς ζωγραφικής(για μικρότερες ηλικίες) που έγιναν παλαιότερα αλλά και πιο πρόσφατα όπως αυτή που διοργάνωσε τελευταία η Χ.Α.Ν.Θ. και στην οποία μετείχαν πάνω από 200 νεαροί αθλητές της κι όχι μόνο. 

Όλη την "Έκθεση" και τις δημιουργίες παιδιών της ΧΑΝΘ μπορείτε να της βρείτε ΕΔΩ.

Ανάλογους διαγωνισμούς έκανε παλαιότερα το Northbasket με την συμμετοχή Ακαδημίων όπως η Hoop, η Βεργίνα κ.α. Μπορείτε να δείτε όλες τις ζωγραφιές των παιδιών ΕΔΩ.

Μια ωραία πρωτοβουλία μέσω στην καραντίνα έλαβε και ο Φοίβος Κω που διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά με θέμα τον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ!

Διαγωνισμό ζωγραφικής είχε κάνει και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Διάνα Ηλιούπολης για τα παιδιά - μέλη της αλλά και η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Ίκαροι Σερρών.

Δείτε κάποιες από τις όμορφες δημιουργίες των παιδιών:



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια