Looking For Anything Specific?

Οι ευχάριστες εκπλήξεις και οι… συνήθεις ύποπτοι της BasketLeague - Αυτοί μάς άρεσαν!

 


Ο πρώτος γύρος της Basket League ολοκληρώθηκε (απομένει η διεξαγωγή κάποιων εξ αναβολής αναμετρήσεων) και το SportBubble επιχειρεί να κάνει ένα μικρό…ταμείο ξεχωρίζοντας πρόσωπα(με υποκειμενικό κριτήριο),που διακρίθηκαν στην Α1 από κάθε ομάδα ξεχωριστά. 

Η ΑΕΚ, οι έμπειροι ο Ρογκαβό κι ο Μωραϊτης

Έχει ένα ρόστερ που ξεχειλίζει από ταλέντο και εμπειρία. Σταθερά διψήφιοι σε πόντους οι Λάγκφορντ (16π.), Μορέιρα(13,2π.), Ματσιούλις(10π.), Λοτζέσκι (10,7). Σταθερά θετικοί και με προσφορά σε διάφορους τομείς παίκτες όπως ο Γιάνκοβιτς, ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ο Γκίκας, ο Ζήσης… 

Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα (πλην ΑΕΚ και Παναθηναϊκού ίσως) παίκτες όπως ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ή ο Δημήτρης Μωραϊτης( αδυναμία μας), θα είχαν σημαντικότερο ρόλο. Ο Παπαθεοδώρου τηρουμένων των συνθηκών παρόλα αυτά δίνει ευκαιρίες ειδικά στον Ρογκαβόπουλο που συμπλήρωσε 9 ματς στην Α1 (11:47 χρ. συμμετοχής). 

Γιάννης Κουζέλογλου

Ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Γιάνης Κουζέλογλου που απέδειξε πως μπορεί να σταθεί ακόμη και σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1. Ο Κουζέλογλου αυτή την στιγμή είναι πρώτος σκόρερ του Άρη με 12π. μέσο όρο σε 10 ματς της Α1.

Από τα νέα πρόσωπα φέτος στο ρόστερ του Ηρακλή ξεχωρίζουμε για την μαχητικότητα του τον Σκάιλερ Μπόουλιν. Σταθεροί και συνεπείς οι Καββαδάς (11,8π. μέσο όρο) , Ολιβιέρ Χάνλαν (12,3π.).

Ο σταθερός Σμιθ και οι Τολιόπουλος, Χουγκάζ

Οι καλές εμφανίσεις του Βασίλη Τολιόπουλου (13,5 π. σε 6 ματς) με τον Ιωνικό δεν αποτελούν έκπληξη.  Έχει πλέον καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων ως ένας παίκτης που αξίζει να βρίσκεται στην επαγγελματική λίγκα. Έχει τα στοιχεία που χρειάζονται για να ανέβει επίπεδο και όλα δείχνουν το μέλλον του ανήκει. Πολύ καλή η προσπάθεια των Νίκου Χουγκάζ (9,5π. σε 11 ματς) αλλά και του Ανδρέα Πετρόπουλου. Δεν προκαλούν έκπληξη οι επιδόσεις του Άνταμ Σμιθ (15,6 π.)

Η προσπάθεια του Καλαιτζάκη, η αποτελεσματικότητα του Παπαγιάννη

Ο Γιώργος Καλαιτζάκης φέτος παίρνει ευκαιρίες (4,2 π. με 12 ασίστ συνολικά και 7 κλεψίματα σε 8 ματς της Α1) και κερδίζει σε εμπειρίες. Η προσοχή μας είναι στραμμένη κυρίως προς την πλευρά του σε ατομικό επίπεδο καθώς οι επιδόσεις παιδιών όπως ο Νέντοβιτς(16π.) ή ο Μήτογλου (10,3π.) δεν είναι έκπληξη. Φυσικά η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη, η σταθερότητα, η ωριμότητα που φέτος δείχνει δεν περνάει από κανέναν απαρατήρητη. 


Ο super Καντέρ κι ο Ξανθόπουλος

Βγάζουμε το καπέλο στον Κολοσσό για την επιλογή του Κερέμ Καντέρ (15,3π. σε 11 ματς). Μαχητής στην άμυνα, αξιόπιστος επιθετικά είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Τι να πει κανείς για τον Βασίλη Ξανθόπουλο (4,9 π. με 22 ασίστ σε 11 ματς). Κάποια στιγμή είναι απαραίτητο να γίνει εδώ στο Sportbubble ένα αφιέρωμα στην παρουσία, προσφορά και διαδρομή του Ξανθόπουλου στην Α1. Πάντα σταθερός ο Θοδωρής Ζάρας (9,4π. με 19/35 τρίποντα ).

Κάντε χώρο για τον Παπαδάκη!

Στην Λάρισα ο Τζέρι Σμιθ κάνει τα…δικά του και ξεχωρίζει (14,6π. ανά ματς). Ο Γουέμπ εντυπωσιακός(12,4 σε 11 ματς), όμως εμείς θα σταθούμε στον Κώστα Παπαδάκη(6,5 π. με 31 ασίστ σε 11 παιχνίδια). Αγωνίζεται ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό. Το πράγμα «φωνάζει» από μακριά πως πρόκειται για ένα παιδί που με την κατάλληλη εμπιστοσύνη και διαχείριση μπορεί να αντεπεξέλθει. 

Μουράτος-Κάρτερ: Μια ωραία ζωγραφιά 

Έχει δημιουργήσει παράδοση στις καλές επιλογές ξένων παικτών το Λαύριο. Δεν περιμέναμε πως αυτός ο παίκτης ,  αδύνατος, με όψη μαθητή Λυκείου-Πανεπιστημίου, που λέγεται Τάισον Κάρτερ θα έβγαζε αυτή την εικόνα στο παρκέ (11,8π. μ.ο.). Συγχαρητήρια στον Χρ. Σερέλη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Βασίλη Μουράτο(11π. σε 10 ματς). Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, δεν του το χαμε, οπότε μπράβο και στον ίδιο. 

Ο Τσαλμπούρης, ο Καράμπελας, ο Λούντζης

Στο Μεσολόγγι, μας εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στην Basket League πριν από μια βδομάδα ο Ντάρελ Πουαριέ(16π., 8 ριμπ.) και περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια. Ωραία προσπάθεια κάνει ο Γιάννης Χατζηνικόλας (7,8π. σε 11 ματς). Ο Τσαντ Μπράουν που είχε πολύ καλή παρουσία (12π.μ.ο.) αποχώρησε. Ο Γκότσερ (26,5π. σε δυο παιχνίδια) ήρθε με ...φόρα και εντυπωσιάζει.

**Ευχάριστη έκπληξη στον ΠΑΟΚ το θετικό πρόσωπο που δείχνει στα περισσότερα ματς ο Γιώργος Τσαλμπούρης(8π.σε 10 παιχνίδια), που δείχνει πως αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και εμπιστοσύνης σε σχέση με το παρελθόν. Διψήφιοι σε πόντους αλλά χωρίς να εντυπωσιάζουν οι Γκρίφιν, Λαβ, Τέρνερ. Αντίθετα η παρουσία του Κονατέ πρόσφερε δύναμη κοντά στο καλάθι. 

**Η έλευση του Πεδουλάκη σήμανε την αναβάθμιση του Ζώη Καράμπελα που όλοι έχουμε δει πως διαθέτει ταλέντο και φλόγα ώστε να καθιερωθεί στην Α1. Στους συνήθεις ύποπτους ο ταλαντούχος Στίβεν Γκρέι που όμως φεύγει. 

** Το ρόστερ του Προμηθέα στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ αριθμεί 30 άτομα εκ των οποίων οι 18 έχουν παίξει έστω και ένα ματς φέτος με την ομάδα της Πάτρας. Δεν υπάρχει κάτι, ή κάποιος (ίσως με εξαίρεση τον Μιχάλη Λούντζη επίσης είναι από τις αδυναμίες μας) που να έχουμε ξεχωρίσει από την φετινή «μπερδεμένη» ως τώρα σεζόν του Προμηθέα. Ένα ατέλειωτο πήγαινε-έλα παικτών…

Διαβάστε ακόμη: Τα θαυματουργά μπάι άουτ της Basket League


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια