Looking For Anything Specific?

Basket League: Τo ατέλειωτο "φύγε εσύ, έλα εσύ" των παικτών και τα "θαυματουργά" μπάι άουτ- Business as usual...

 


"Έχουμε περιοριστεί στην "παραγωγή" αμερικανών παικτών. Βλέπουμε να έρχονται στην Ελλάδα κυρίως ρούκις παίκτες, είτε με μικρή  εμπειρία σε επαγγελματικό επίπεδο, με στόχο να βρουν το  επόμενο συμβόλαιο. H Basket League λειτουργεί ως αναπτυξιακή λίγκα της Euroleague" δήλωσε σε συνέντευξη του στο SportBubble ο Θανάσης Παπαχατζής.

"Η κατηγορία λες και έγινε ο προθάλαμος, το προπονητήριο του ξένου για να βρει το επόμενο συμβόλαιο", είπε από την πλευρά του ο Νίκος Μπουντούρης

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την μεγάλη οικονομική κρίση οι περισσότερες ομάδες της Basket League προσφέρουν σε φιλόδοξους αμερικανούς παίκτες την ευκαιρία ανάδειξης τους. Μεγάλα συμβόλαια δεν μπορούν να δώσουν όμως δίνουν δελεαστικά μπάι άουτ, τα οποία  μπορεί να αξιοποιήσει ένας παίκτης (αν "γράψει" καλά νούμερα στην στατιστική του), με ένα καλύτερο συμβόλαιο σε άλλη ομάδα της Ευρώπης.  

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συχνή μεταβολή της δυναμικότητας πολλών ομάδων της Α1. Αλλιώς αρχίζουν, με άλλο αγωνιστικό πρόσωπο συνεχίζουν κι αλλιώς τελειώνουν την σεζόν. "Μα, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα", θα πει κάποιος. Δεν θα διαφωνήσουμε. Business as usual όπως συνηθίζουν να λένε οι Βρετανοί.

Μόνο τον τελευταίο μήνα είχαμε την αποχώρηση 13 ξένων παικτών(άλλοι γιατί προτίμησαν να μετακομίσουν σε άλλα πρωταθλήματα, άλλοι γιατί δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν), ενώ θυμίζουμε πως έχουν αλλάξει οι έξι από τους δώδεκα προπονητές της κατηγορίας. 

Πρόσφατα, ο Τσαντ Μπράουντ μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις αποχώρησε από το Μεσολόγγι με προορισμό την Γερμανία. Στο Λαύριο, Σον Έβανς (είχε έρθει με συμβόλαιο για 2  μήνες) δέχθηκε   δελεαστική προσφορά από ομάδα της Ουκρανίας και αποχαιρέτησε. 

Στον Κολοσσό πληροφορίες θέλουν την Παρτιζάν να ενδιαφέρεται διακαώς για τον Κένι Γκόινς που είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα της Ρόδου (10 π. και 6,3 ριμπάουντ). Την ίδια στιγμή όμως ο Κολοσσός υπέγραψε τον NBAer  Τάι Λόσον

Κατά τα άλλα θυμίζουμε πως το Μεσολόγγι αντικατέστησε τον Φέργκιουσον. Ο Γιάννης Αγραβάνης  αποχώρησε και ταυτόχρονα αποκτήθηκε ο Γιουτζίν Λόρενς. Επίσης τον τελευταίο ενάμιση μηνά συνέβησαν τα εξής: Η Λάρισα άλλαξε τον Σακίλ Γκούντγουιν και πήρε τον Ουέσλι Γκόρντον και τον Ντέβιον Μπέρι.

Ο Ντάστι Χάνας δεν κάθισε ούτε…μήνα στην Ρόδο  καθώς ζήτησε να αποχωρήσει.  Τάσεις αποχώρησης από το Περιστέρι έχει κι ο Στίβεν Γκρέι. Το Περιστέρι νωρίτερα άφησε τον Αμπντούλ Γκάντι και πήρε τον Ράιαν Χάροου

Στον Προμηθέα θυμίζουμε πως έχουν αποκτηθεί οι Τζεράι Γκράντ, Τζαβούν Έβανς και Τζέριαν Γκραντ. Ο Ιωνικός πλην του Μαυροκεφαλίδη πήρε και τον 25χρονο αμερικανό Τζον Έλμορ και άφησε τον Νικ Ζάισλοφτ.  Ο Ηρακλής το προηγούμενο διάστημα «έκοψε» τον Τσίλντρες και πήρε τον Χάτσερ. Προσθήκη έκανε τον προηγούμενο μήνα και η ΑΕΚ (Κίνγκσλεϊ Μόουζες). 

Στο μεταξύ εντυπωσιακές ήταν οι  «αλυσιδωτές» εξελίξεις με δυο συγκεκριμένες ομάδες(Προμηθέας-Περιστέρι) να βρίσκονται στο επίκεντρο. Θέλετε να σας θυμίσουμε την… αλληλουχία των γεγονότων; 

11 Νοεμβρίου: Μετά την ήττα του Περιστερίου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ανακοινώνεται το τέλος της συνεργασίας με τον κόουτς Νίκο Παπανικολόπουλο. Ταυτόχρονα το Περιστέρι προχωράει τις διαδικασίες επιστροφής του Πεδουλάκη.

8 Δεκεμβρίου: Ολοκληρώνεται και τυπικά η συνεργασία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη με το Περιστέρι, ο οποίος μετακινείται στον Ιωνικό. Μαυροκεφαλιδης και Πεδουλάκης άλλωστε δύσκολα θα συνεργαστούν ποτέ ξανά.

15 Δεκεμβρίου: Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος δ.σ. του Περιστερίου επί σειρά ετών «αιμοδότης» του τμήματος μπάσκετ εκφράζει επιθυμία αποχώρησης! 

17 Δεκεμβρίου: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επιστρέφει από τον Προμηθέα στο Περιστέρι κι ο Γιάννης Αθηναίου κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο(Αθήνα-Πάτρα).  Κουραστήκατε; Κι ακόμη έχουμε Γενάρη! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια