Looking For Anything Specific?

Οι πρωταγωνιστές: Το "μπαμ" του Λαυρίου και η δράση σε Basket League και Super League




Χρήστος Σερέλης 

 Το Λαύριο έγραψε ιστορία. Μετά την νίκη επί της ΑΕΚ, υποχρέωσε σε ήττα και τον Παναθηναϊκό(92-82). Εξαιρετικοί οι Μουράτος(17π.),  Κόζι(18π.), Ντιαλό(21π.)  Ντέιβις(15π.). Κι όχι μόνο. Δεν υπήρχε παίκτης που να υστέρησε από τους νικητές (είχε συνολικά 18 ασίστ) σε ένα απόγευμα που πιθανότατα στο Λαύριο θα θυμούνται για χρόνια. Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα (κρούσματα covid , απουσίες, τρεις συνεχόμενες ήττες κλπ), όμως εξελίσσεται ...ονειρικά. Το Λαύριο παίζει όμορφο μπάσκετ, διαθέτει καλή χημεία, ομαδικότητα και αποτελεί μια ευχάριστη "νότα" στην φετινή BasketLeague.

 Ο Πολιτικός Μηχανικός- κόουτς Χρήστος Σερέλης (Διευθυντής Λιμενικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου), πρωτοέπαιξε το 1986 στο Λαύριο, συνέχισε ως ασίσταντ κόουτς κι από το 2005(Γ΄ Εθνική) ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας. Διανύει τον 15ο χρόνο στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, για αυτό και του αποδόθηκαν  οι χαρακτηρισμοί όπως "ο Έλληνας Αρσέν Βεγκέρ" κλπ.
 Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Γιάννης Ψαράκης (φαρμακευτική εταιρεία).

 Το σημερινό Λαύριο δεν θυμίζει σε τίποτα την πόλη του 1970 ή του 1980. Η  δημιουργία δύο σύγχρονων λιμανιών, επιβατικού και εμπορικού, στην περιοχή μετέτρεψαν το κάποτε παρηκμασμένο βιομηχανικό κέντρο σε έναν ζωντανό εμπορικό κόμβο. Όνειρο των ανθρώπων του Λαυρίου είναι μελλοντικά μέσω της ανάπτυξης που  έχει γνωρίσει η περιοχή ως δεύτερος σημαντικός θαλάσσιος σταθμός (μετά τον Πειραιά) ,να προσελκύσει υποστηρικτές προκειμένου να σχεδιάσει και να αναπτύξει σε ακόμη πιο επαγγελματικά πλαίσια την ομάδα.
 


 Σμιθ-Φιτζπάτρικ 

 Ο Ιωνικός με 19 συνολικά λάθη στο ενεργητικό του πήρε το παιχνίδι. Αντίθετα ο Άρης με 12 συνολικά κλεψίματα κατάφερε να το...χάσει. Για να συμβεί αυτό στα τελευταία λεπτά οι παίκτες των "κιτρίνων" έδειξαν μια πρωτοφανή αδυναμία να βρουν σκορ. Ο Ιωνικός που επικράτησε με 68-64, είχε για πρωταγωνιστές τους συνήθεις...ύποπτους. 

Τον Τόρλιν Φιτζπάτρικ (15π., 8 ασίστ) και τον Άνταμ Σμιθ(14π., 4 ασίστ). Για την ιστορία θυμίζουμε πως αυτή είναι η 5η σεζόν(όχι συνεχόμενη) που παίζει στη χώρα μας ο Φιτζπάτρικ. Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 2014 για τον Απ. Πάτρας. Όσο για τον Σμιθ που πέρσι αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ, πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό το 2016 για λογαριασμό της ιταλικής Ροζέτο

"Κινητήριος δύναμης του μπάσκετ οι ερασιτεχνικές κατηγορίες"

Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου μετά το τέλος του αγώνα: "Οι κατηγορίες που δεν είναι στη βιτρίνα είναι η ανάπτυξη και η πρόοδος του μπάσκετ και του αθλητισμού. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η κινητήριος δύναμης του μπάσκετ που είναι οι ερασιτεχνικές κατηγορίες δεν παίζουν και όσο συνεχίζεται αυτό, αυτές θα είναι ευπαθείς ομάδες. Ελπίζω η Πολιτεία να λύσει αυτό το πρόβλημα".

Τρε ΜακΛιν
 

 
Ο 27χρονος σμολ φόργουορντ από την πόλη Τσάρλεστον (South Carolina) ήταν αθόρυβος , ταυτόχρονα ουσιαστικός και παραγωγικός στη νίκη του Περιστερίου επί του ΠΑΟΚ με 76-67. Ο αμερικανός αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2017. Αρχικά έπαιξε στην VTB με την Πάρμα, το 2018 μεταπήδησε στην Σαράτοβ ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Γερμανία για λογαριασμό της Μπάμπεργκ. Ο αμερικανός πέτυχε 22 πόντους(3/5 δίποντα, 5/10 τρίποντα). Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αστοχία του. Είχε μόλις 5/21 τρίποντα, ποσοστό 23%.

Αγραβάνης-Αθηναίου 


 Δημήτρης Αγραβάνης και Γιάννης Αθηναίου ξεχώρισαν στη νίκη του Προμηθέα επί του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο με 88-82. Ο Αγραβάνης σταμάτησε στους 15 πόντους με 9 ριμπάουντ ενώ ο Αθηναίου πέτυχε 13 πόντους , συνεισέφερε με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη ήττα για το Μεσολόγγι. 

 Μετά το τέλος του αγώνα μάλιστα ανακοινώθηκε πως αποχωρεί ένας από τους καλύτερους αμερικανούς της ομάδας ο Τσαντ Μπράουν(αποδέχθηκε πρόταση από Γερμανία). Σήμερα ο Μπράουν, αύριο μπορεί ο Γκότσερ, μεθαύριο κάποιος άλλος... Υπό αυτές τις συνθήκες, με αυτά τα "μπάι άουτ", με συνεχή "φύγε εσύ, έλα εσύ" (τα οποία σαφώς δεν ωφελούν κανέναν πέρα από τον παίκτη που έρχεται για λίγες εβδομάδες μήπως και βρει καλύτερο συμβόλαιο), πώς να κτίσεις ομάδα;

Κώστας Βασιλειάδης 


 Όπως έχουμε ξαναπεί χαιρόμαστε με τα παιδιά που διαπρέπουν εκτός Ελλάδας. Ο Κώστας Βασιλειάδης στα 36 του συνεχίζει να είναι ακμαίος και να απολαμβάνει το μπάσκετ στο Κατάρ για λογαριασμό της Άλ Σαντ. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Αλ Ραγιάν (95-112) ο Βασιλειάδης τελείωσε τον αγώνα με 38 πόντους (8/10 βολές, 3/3 δίποντα, 8/14 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα. Συγκέντρωσε 49 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

 


Ελ Αραμπί

Συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να σκοράρει κατά βούληση. Η απόφαση των  ερυθρολεύκων  το καλοκαίρι του 2019 να του προσφέρoυν ένα καλό συμβόλαιο και εμπιστοσύνη ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του(προέρχονταν από μια παραγωγική τριετία με 74 γκολ στο Κατάρ), αποδείχθηκε απόλυτα σωστή. Ο Μαροκινός(μεγαλωμένος στην Γαλλία) πέτυχε 2 γκολ και ήταν ο κορυφαίος στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ.




Νίκος Ιωαννίδης 

Κάνει πολύ καλή χρονιά με τον Απόλλων Σμύρνης ο Νίκος Ιωαννίδης, που ήταν ξανά πρωταγωνιστής στο μεγάλο διπλό της ομάδας του (1-3) επί του ΠΑΣ. Γεννήθηκε στην Γερμανία(από Έλληνες μετανάστες γονείς) το 1994 όμως επέστρεψε γρήγορα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να παίζει στον Πανδραμαϊκό όπου διακρίθηκε. Σε ηλικία 17 ετών μεταπήδησε στον Ολυμπιακό(πανηγύρισε πρωτάθλημα στην Κ17). Το 2013 "έγραψε" την πρώτη του συμμετοιχή με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού στην Super League. Ακολούθως δόθηκε ως δανεικός στην Τσβόλε(Ολλανδία) στην Μπορούσια Β΄ (Γερμανία). Το 2016 επέστρεψε για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Το 2018 βρέθηκε στην Πορτογαλία (Μαρίτιμο) και πέρσι στην Δόξα Δράμας.




 Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ έβαλε ένα πανέμορφο γκολ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (1-1). Η πορεία του 20χρονου είναι διαρκώς ανοδική και όλα δείχνουν πως το μέλλον του ανήκει. Ο Δημήτρης Πινακάς έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΛ τον Οκτώβριο του 2018. Πέρσι "έγραψε" 9 εμφανίσεις και μόλις πριν από λίγους μήνες υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΛ. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην SuperLeague τον Σεπτέμβριο του 2020 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιερίνια.

Γιώργος Μανθάτης

Μπήκε στο ματς σαν αλλαγή στο 71΄. Πρόλαβε να βάλει ένα ωραίο γκολ και ήταν πρωταγωνιστής στην ανατροπή του Παναιτωλικού (2-1) απέναντι στον ΟΦΗ που συντελέστηκε μόλις στο τελευταίο 10άλεπτο. Ο Μανθάτης γεννήθηκε το Μάιο το 1997. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές (Κ17, Κ19, Κ21). Προέρχεται από τον Ολυμπιακό μέσω του οποίου έχει αγωνιστεί ως δανεικός σε ΠΑΣ, Πανιώνιο και Ανόρθωση. Η αποψινή(3/1) ήταν η πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Παναιτωλικού καθώς η ομάδα του Αγρινίου τον απέκτησε μόλις πριν από λίγες ημέρες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια