Looking For Anything Specific?

Κώστας Βασιλειάδης: "Η ζωή μου στην Ντόχα, η Εθνική , ο ΠΑΟΚ και η προπονητική"



Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά για τον Κώστα Βασιλειάδη. Μακριά από την οικογένεια του σε μια πόλη που ακόμη του είναι άγνωστη και την οποία μαθαίνει. Την Ντόχα. Λίγους μήνες μετά την άφιξη του στο Κατάρ ο Κιλκισιώτης διεθνής φόργουορντ υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μπρατσιάκου, έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό πως επιμένει... ελληνικά σε επίπεδο προπονητών.

 "Αποδέχθηκα την πρόταση της Αλ Σάαντ. Ήρθα με συμφωνία για δυο μήνες, όμως πρόσφατα ανανέωσα την συνεργασία μου μέχρι το τέλος της σεζόν", εξηγεί στο SportBubble ο Κώστας Βασιλειάδης και προσθέτει: "Πήγαμε καλά. Συμμετείχαμε σε δυο διοργανώσεις, το Emir Cup και το Κύπελλο του Κατάρ. Κάναμε συνολικά 7 νίκες σε 9 ματς. Πέρσι η Αλ Σάαντ είχε τερματίσει στην προτελευταία θέση οπότε οι επιδόσεις της ομάδας θα έλεγα πως τώρα στο ξεκίνημα ήταν πολύ καλές". 

Για το βραβείο που κέρδισε σε διαγωνισμό τρίποντων είπε: "Μου ζήτησαν εδώ οι υπεύθυνοι να συμμετάσχω στο FIBA 3×3 World Tour Doha Masters 2020. Έπαιξα και μετείχα στον διαγωνισμό τρίποντων τον οποίο κέρδισα. Ήταν μια όμορφη εμπειρία, μια μπασκετική γιορτή σε ένα ωραίο περιβάλλον. Αυτό το διάστημα είχαμε διακοπή εξαιτίας υποχρεώσεων εθνικών ομάδων και πλέον το πρωτάθλημα ξεκινάει το προσεχές Σάββατο". 

 Για τις συνθήκες στην Ντόχα λέει: "Τα πολλά λεφτά εδώ πέφτουν στο ποδόσφαιρο. Η ποδοσφαιρική Αλ Σάαντ είναι η ομάδα του Τσάβι, του Καθόρλα του Γκιγιέρμε. Είναι ένα εξαιρετικό σύνολο. Όσο για την ζωή, είναι ήρεμα. Αισθάνεσαι πως κινείσαι με ασφάλεια. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, με τα παιδιά έχουμε δημιουργήσει μια καλή παρέα και δεν σου κρύβω πως ένας από τους λόγους που αποφάσισα να συνεχίσω την σεζόν εδώ ήταν κι αυτός. Σχετικά με τον κορονοϊό τα κρούσματα έπεσαν αρκετά. Περίπου 180 ήταν πρόσφατα. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τις αρχές ώστε όλος ο κόσμος να κάνει τεστ, τα κλιμάκια πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα. Γενικά υπάρχει οργάνωση και βλέπω πως το αντιμετωπίζουν σωστά". 

Για την απόφαση του να ξενιτευτεί για μια ακόμη φορά στην καριέρα του είπε: "Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου. Έκανα κάποιες συζητήσεις με ομάδες στην Ελλάδα, δεν προχώρησαν , πήρα τις αποφάσεις μου. Για το μέλλον, δεν σου κρύβω επειδή και η οικογένεια μου βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να γυρίσω , να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Δεν το βλέπω όμως, ξέρεις... Να γίνει κάτι απλά για να γίνει. Θα ήθελα και οι δυο πλευρές να είμαστε στην ίδια σελίδα. Να είναι και για μένα και για τον ΠΑΟΚ μια "win win" κατάσταση. 

 Επίσης δεν σου κρύβω σε ότι αφορά το απώτερο μέλλον, πως με ενδιαφέρει πολύ η προπονητική. Είναι κάτι που με εξιτάρει. Ήδη έχω κάνει τα χαρτιά μου στην ΓΓΑ για το δίπλωμα μου. Μακάρι να έχω την χαρά στο μέλλον γιατί όχι, να κάνω το ξεκίνημα μου από τον ΠΑΟΚ

 Έχει άραγε μέσα του κάποια πικρία για το γεγονός πως δεν βρίσκεται στις επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού; "Τι να πω; Είναι θέμα επιλογών. Σέβομαι τις επιλογές που λαμβάνονται. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Θα ήθελα όμως να συγχαρώ όλα τα παιδιά που έπαιξαν , πάλεψαν και κατάφεραν να κερδίσουν την Βουλγαρία".

 Άραγε τι σκέφτεται ο ίδιος όταν ακούει συζητήσεις που γίνονται περί έλλειψης σουτέρ στην Ελλάδα: "Τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα , όταν κάποιος έλεγε πως είναι σουτέρ, κάποιος που είχε έφεση περισσότερο στο σουτ και λιγότερο στο ένας εναντίον ενός, θεωρούνταν χαμηλότερου επιπέδου. Κάτι σαν ρολίστας σε μια ομάδα. Ακόμη κι ο Τζέισι Κάρολ που είναι killer, αντιμετωπίζονταν διαφορετικά πιστεύω πριν από 5-6 χρόνια. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και καλούμαστε να προσαρμοστούμε ως ευρωπαϊκό μπάσκετ σε μια νέα συνθήκη. Πλέον ο καλός σουτέρ είναι ο σταρ. Νομίζω πως ως Ελλάδα θα χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι να τους βρούμε τους καλούς σουτέρ και θα τους βρούμε".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια