Looking For Anything Specific?

Οι πρωταγωνιστές: Οι ΜVP της Basket League σε Λαύριο, ΟΑΚΑ, Λάρισα και Πυλαία





Τάισον Κάρτερ 

Ο απόφοιτος του Mississippi State, ο 22χρονος Τάισον Κάρτερ, που διανύει την πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του,  ήταν εκ των κορυφαίων στη νίκη του Λαυρίου επί της ΑΕΚ με 78-70. Ο Κάρτερ σταμάτησε στους 19 πόντους (5/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα).Ένα ακόμη καλό παιχνίδι έκανε ο Βασίλης Μουράτος με 15 πόντους αλλά και 5 ασίστ. Το Λαύριο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2020 (5/5 νίκες) βάζοντας "φρένο" στο σερί 21 συνεχόμενων επιτυχιών της ΑΕΚ. Πολλά συγχαρητήρια για την όμορφη εικόνα που βγάζει το Λαύριο αξίζουν και στον Χρήστο Σερέλη που διανύει την 15η σεζόν του στον πάγκο της ομάδας! Σπουδαία εμφάνιση που όμως δεν αποδείχθηκε αρκετή για την ομάδα του έκανε ο Γιάνικ Μορέιρα(30π. με 8 ριμπ.).




Δημήτρης Κακλαμανάκης

Δέχθηκε 52 πόντους στο ημίχρονο, δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του, έκανε πολλά λάθη όμως κατάφερε να φτάσει στην 3η συνεχόμενη νίκη του πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε έστω και με περιπετειώδη τρόπο(με τη ψυχή στο στόμα), να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ιωνικό κερδίζοντας με 86-84. Οι αμερικανοί του Ζερμέιν Λαβ (17π.) και Μάλκομ Γκρίφιν(14π. με 7 ασίστ) βοήθησαν τον ΠΑΟΚ επιθετικά. Ξεχωρίζουμε τον Δημήτρη Κακλαμανάκη για το πείσμα που έβγαλε. Ο Έλληνας φόργουορντ σταμάτησε στους 12 πόντους και άγγιξε το double double με 9 ριμπάουντ, 2 τάπες , 1 ασίστ σε 27:54΄΄. Ο Τζον Έλμορ(του Ιωνικού) με την απόδοση του στο α΄ημίχρονο μας υποχρέωσε να ..."γκουγκλάρουμε" το όνομα του προκειμένου να μάθουμε πράγματα για αυτόν. Στην τελευταία του χρονιά στο Marshall είχε 20.2 πόντους, 5.1 ασίστ και 5.1 ριμπάουντ! 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο τέλος, μεταξύ των οποίων κι ο αρχηγός Β. Μαργαρίτης, αφιέρωσαν την νίκη (όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό post της ΚΑΕ), στον Γιάννη, τον πιο πιστό φίλαθλο της ομάδας.







Γιώργος Παπαγάννης


 Χαιρόμαστε πολύ με το φετινό "ξύπνημα" του ψηλού που δείχνει να παίζει με αυτοπεποίθηση και μεγάλη ενέργεια. Αναφερόμαστε στον Γιώργο Παπαγιάννη που ήταν πρωταγωνιστής στην εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή με 106-74. Ο "big Papa" τελείωσε το ματς με 20 πόντους (10/12 δίποντα), 11 ριμπάουντ και 3 τάπες. Απολαυστικός κι ο Νεμάνια Νέντοβιτς (17π.). Καλοί και οι Παπαπέτρου , Μήτογλου ενώ χρόνο συμμετοχής (17:23΄, 11π.) πήρε ξανά από τον Βόβορα ο Γ. Καλαϊτζάκης. Στον πάγκο του Ηρακλή έκανε το ντεμπούτο του (μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Ζιάγκου) ο Αστέριος Καλύβας.


Ντέβιον Μπέρι 

 Κακά τα ψέματα. Κάποιες ατομικές εμπνεύσεις παικτών(όπως αυτές που έκανε ο Ντέβιον Μπέρι στο ματς με το Μεσολόγγι) είναι αυτές που κυρίως κρατάν ζωντανό το ενδιαφέρον μας σε ένα πρωτάθλημα δίχως μεγάλη ποιότητα. Ο αμερικανός της Λάρισας (Μπέρι) ήταν ο κορυφαίος 17 π.(5/7τρ.), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ στη νίκη των γηπεδούχων στο ντεμπούτο του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο με 84-58. H Λάρισα είχε συνολικά στο ματς 18/39 τρίποντα.


Ιτούδης-Πρίφτης 


 Ωραίο παιχνίδι (Σάββατο 26/12)στη VTB ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Ούνικς Καζάν. Το χαρήκαμε γιατί στους πάγκους των ομάδων κάθονταν δυο Έλληνες που έχουν κερδίσει τον σεβασμό της μπασκετικής Ευρώπης. Αναφερόμαστε στους δυο Δημήτρηδες,  Ιτούδη και Πρίφτη. Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας με 83-76. 


Μάρκο Μπελινέλι 


 Μετά από 13 χρόνια απουσίας πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Μάρκο Μπελινέλι που έπειτα από σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, έκανε το ντεμπούτο του (ξεκίνησε βασικός) με την Βίρτους Μπολόνια απέναντι στην Αρμάνι υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια