Looking For Anything Specific?

Rise Up: Το μπασκετικό παρασκήνιο με...ενστάσεις και ανακοινώσεις

 


**Ανέβηκαν κάπως οι τόνοι με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, με αφορμή την απόφαση του αθλητικού δικαστή να ορίσει ξανά τη διεξαγωγή του πολυσυζητημένου αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. 

**Οι δυο ομάδες όπως και ο ΕΣΑΚΕ θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: Πως τέτοιες διαιτησίες (γιατί συνολικά το επίπεδο δεν ήταν καλό), δεν προάγουν αλλά δυσφημούν το ίδιο το προϊόν. Άλλωστε, όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ εξέφρασε δυσαρέσκεια για αποφάσεις

**Πριν από λίγους μήνες πάντως, τον Ιούνιο του 2020 ο διαιτητής Χάρης Καρακατσούνης θυμόμαστε να ανακοινώνει μέσω των social media το «αντίο» από την ενεργό δράση καθώς είχε συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας του!

** «Οι διαιτητές αποχωρούν από την ενεργή δράση  στην ηλικία των 50 χρόνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΜΠΑ και της ΕΟΚ. Υπάρχουν αποφάσεις και μάλιστα δύο δικαστηρίων, που ξεκαθαρίζουν το θέμα του ορίου ηλικίας…», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ.

** Παλαιότερα, θυμάστε την υπόθεση Κουκουλεκίδη; Τόσες προσπάθειες είχε κάνει και δικαστήρια προκειμένου να ανατρέψει το θέμα με το όριο ηλικίας χωρίς να τα καταφέρει. Φέτος, για πρώτη φορά όμως η ΕΟΚ έδωσε το δικαίωμα σε διαιτητές που είχαν ξεπεράσει το 50ο έτος να παίξουν κανονικά  λόγω κορονοϊού. 

**Πολύ σημαντικό ρόλο στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών έπαιξε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος. Για αυτό και στην ανακοίνωση της η Ένωση ανέφερε πως "ενδεχομένως η ετυμηγορία(σ.σ. του αθλητικού δικαστή) να συνιστά το... “ ευχαριστώ” στις άοκνες προσπάθειες, που καταβάλλει  υπέρ της βιωσιμότητας του ελληνικού Πρωταθλήματος".

**Στον ΕΣΑΚΕ αναγνωρίζουν πράγματι τη στάση που τήρησε ο Αγγελόπουλος και τη πολύτιμη βοήθεια του υπέρ της κεντρικής διαχείρισης όμως αυτό, με το θέμα της απόφασης ενός τακτικού δικαστή πώς συνδέεται;  

** Στο μεταξύ, ένα θέμα παράβασης κανονισμού είχαμε και στο ΠΑΟΚ- Λάρισα όμως προφανώς διέφυγε της προσοχής του πάγκου του Δικεφάλου. Προς το τέλος του αγώνα κερδίζει φάουλ ο Λοβ και πάει σε βολές. 

**Στη συνέχεια η Λάρισα ζητάει αλλαγή και βάζει μέσα τον Γκούντγουιν. Ο Λοβ ευστοχεί, η Λάρισα ζητάει τάιμ άουτ(ο Τζίμας σχεδιάζει στο πινακάκι την περίφημη back door πάσα που κατέληξε σε κάρφωμα του Γουέμπ), όμως η Λάρισα επανέρχεται  στο παρκέ χωρίς τον Γκούντγουιν. Απαγορεύεται να βγάλεις παίκτη πριν κυλήσει ο χρόνος. Αν ο ΠΑΟΚ έκανε ένσταση ίσως να την κέρδιζε!

**Στο μεταξύ η Λάρισα δυναμώνει κι άλλο. Η προσθήκη του Ντέβιον Μπέρι ενός ποιοτικού γκαρντ τον οποίο θυμόμαστε από το πέρασμα του σε Κολοσσό και Πανιώνιο, δημιουργεί μια εξαιρετική 4άδα αμερικανών που θα ζήλευαν πολλές ομάδες. 

**Στον Άρη είχαμε αναταράξεις μετά την ήττα από το Λαύριο καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα. Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ(13/12) ίσως να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις. Έγιναν κάποιες συζητήσεις με παίκτες.Το μέγα πρόβλημα στους "κίτρινους" σχετίζεται με το οικονομικό.  Γίνονται προσπάθειες όπως σας είχαμε γράψει και στο παρελθόν με στόχο την εξεύρεση μεγάλου χορηγού. Αναμένονται απαντήσεις...

**Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Βίκτορ Σανικίτζε και στα νέα του καθήκοντα καθώς ο πρώην μάνατζερ των κιτρίνων έβαλε υποψηφιότητα και εξελέγη βουλευτής στην Γεωργία!

**Αν χρειαστεί και κριθεί απαραίτητο ο ΠΑΟΚ θα κάνει αλλαγές στο ρόστερ του. Ο Λυκογιάνης θα κληθεί προσεχώς να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον κάποιων παικτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια