Looking For Anything Specific?

Ματσάρες, ανατροπές και παραφωνίες: "Οι πρωταγωνιστές"




Ζερμέιν Λοβ-Γιόνας Ματσιούλις-Διαιτητές

 Έγινε καταπληκτικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Basket League με τους δυο Δικέφαλους(ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) να προσφέρουν όμορφο θέαμα στον κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι. Ο Ματσιούλις ήταν εντυπωσιακός για την Ένωση πετυχαίνοντας 18 πόντους με 6/8 τρίποντα όμως ο Ζερμέιν Λοβ ήταν αυτός που πήγε να φέρει «τούμπα» το ματς με εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή. Ο αμερικανός του ΠΑΟΚ ευστόχησε από τα 6.75μ.,(έγραψε το 85-84) ο Ζήσης του έκανε ένα ολοκάθαρο φάουλ όμως οι κ.κ. Καρακατσούνη, Ζαχάρης, Τσιμπούρης όχι μόνο δεν το έδωσαν αλλά αρνήθηκαν να δουν το instant replay! Η ΑΕΚ πήρε το ματς όμως είναι σαφές πως υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ένσταση για το φάουλ που δεν δόθηκε όπως και για το γεγονός πως οι ρέφερις αρνήθηκαν να δουν ξανά την φάση.

Update 

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:  "Είναι ο ορισμός του φάουλ και ο ορισμός της ΚΛΟΠΗΣ. Ζητάμε από την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔ, όχι μόνο την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή Χάρη Καρακατσούνη, αλλά και να φροντίσει ώστε να μην οριστεί/κληρωθεί σε αγώνα του ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής.

Στο μυαλό μας έχουν καταγραφεί και σίγουρα δεν έχουν παραγραφεί τα κατορθώματά του, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεύτερος ημιτελικός πλέι οφ το 2014, ημιτελικός Κυπέλλου το 2015, τελικός Κυπέλλου το 2019. Φτάνει πια. Πάρτε σωστές αποφάσεις και βοηθείστε το άθλημα. Μην το καταστρέφετε άλλο.  Αφήστε να παλέψουμε όπως και όσο μπορούμε με τα προβλήματά μας κι αφήστε μας να χαρούμε αυτές τις δύο ώρες στο γήπεδο. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε..."


 

Έργκιν Κάτσε 

 Συναρπαστικό παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Άρη να βγάζει αντίδραση μετά το 2-0 που δέχθηκε από τον Ατρόμητο, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Άσος στο μανίκι του Άκη Μάντζιου αποδείχθηκε ο Κάτσε ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 59΄. Στο 61΄ βρήκε δίχτυα ενώ γενικότερα η παρουσία του στον χώρο του κέντρου ήταν αρχηγική κερδίζοντας μάχες και βοηθώντας την ομάδα του να βρει ρυθμό. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός πως βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες για μεγάλο διάστημα.

Όλι Χάνλαν 

 Τρομερή εξέλιξη είχε η αναμέτρηση του Ηρακλή με το Μεσολόγγι με τους κυανόλευκους να φεύγουν νικητές με 68-71. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Όλι Χάνλαν μόλις δυο δέκατα του δευτερολέπτου πριν την λήξη με εύστοχο τρίποντο. Ο αμερικανός πέτυχε 14 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ για τον Ηρακλή. Στο ντεμπούτο του με τους Θεσσαλονικείς ο Χάτσερ είχε 6 πόντους αλλά και 6 λάθη σε 19:07. Ο Ηρακλής ανέβηκε στις 4 νίκες στο πρωτάθλημα ενώ μια λιγότερη ( τρεις) έχει το Μεσολόγγι.
 


Κουίντον ΝτεΚόζι 

 Εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Προμηθέα πραγματοποίησε ο Άρης κερδίζοντας τον Προμηθέα στο Αλεξάνδρειο για την 6η αγωνιστική με 94-83. Ο αμερικανός των κιτρίνων Κουίντον ΝτεΚόζι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 21 πόντους (4/6 βολές, 7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα) αλλά και 7 ριμπάουντ (όλα αμυντικά), τρία κερδισμένα φάουλ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 31’ συμμετοχής! Συνολικά συγκέντρωσε 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.


Κερέμ Καντέρ

 Ο Τούρκος φόργουορντ ήταν και πάλι αυτός που ξεχώρισε από την ομάδα του Κολοσσού στην νίκη του επί της Λάρισας με 90-64. Ο Καντέρ είχε 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. Η ομάδα της Λάρισας δεν έχει κάνει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα


Ελ Αραμπί

Ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 2ο χατ τρικ στο πρωτάθλημα απέναντι στον Βόλο στο Γ. Καραϊσκάκης για την 11η αγωνιστική στο 4-1 του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω με 0-1 στο σκορ όμως με μπροστάρη τον Ελ Αραμπί έκαναν το come back και παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος.
O Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στο ημίχρονο:
"Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι μια μεγάλη ομάδα. Μεγαλύτερη από τον Βόλο, που όμως είναι μια περήφανη ομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός σώνει και καλά πρέπει, με κάθε τρόπο, να κερδίζει. Αυτά που έγιναν απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο ημίχρονο, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Βαγγέλη Μαρινάκη έχεις συμβάλλει στο να είναι ο Ολυμπιακός μια μεγάλη ομάδα, αλλά μην την μικραίνεις με τέτοιες συμπεριφορές. Κερδίστε, αλλά όχι έτσι…".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια