Looking For Anything Specific?

Οι πρωταγωνιστές: Η αφιέρωση, η γκολάρα και οι άλλοι MVP

 





Κάρολ Σφιντέρσκι

Είχε κέφια ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1, για την 13η αγωνιστική της Super League. Πέτυχε το πρώτο γκολ, χρεώθηκε την ασίστ στο 2ο του Ίνγκασον, ήταν κινητικός και απειλητικός. Ωραία και η πρωτοβουλία του να αφιερώσει το γκολ που πέτυχε στον άτυχο  Μούσα Ουαγκέ σηκώνοντας ψηλά τη φανέλα του Σενεγαλέζου συμπαίκτη του που τραυματίστηκε σοβαρά στο ντέρμπι με τον Άρη.

 


Χαράλαμπος(Μπάμπης)Λυκογιάννης

Γιατί τον συμπεριλάβαμε στους MVP; Γιατί έβαλε γκολάρα στην SerieA και γιατί χαιρόμαστε κάθε φορά που ένας Έλληνας διακρίνεται στο εξωτερικό. Ο 27χρονος Χαράλαμπος Λυκογιάννης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με την ομάδα του την Κάλιαρι στη Σαρδηνία απέναντι στην Ουντινέζε. Δυστυχώς δεν αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη καθώς ισοφαρίστηκε (1-1). Ο Λυκογιάννης αγωνίζεται στη Κάλιαρι από το καλοκαίρι του 2019 ενώ την προηγούμενη διετία έπαιζε στην Αυστρία με την Στουρμ Γκραντς.




Ιωάννης Παπαπέτρου- Ντίνος Καλαμπάκος

Είδε κι έπαθε...μέχρι να φτάσει στη νίκη απέναντι στο νεοφώτιστο Μεσολόγγι στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 73-66 μετά από ένα κακό παιχνίδι. Όαση για την ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου(με 19 π.,  5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα). Καλό παιχνίδι έκανε κι ο Λευτέρης Μποχωρίδης (με 11 π. 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ). 
Στους MVP του αγώνα όμως περιλαμβάνεται ένας ακόμη: Ο Ντίνος Καλαμπάκος. Όχι μόνο για την καλή εμφάνιση του Μεσολογγίου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το έκανε μια, το έκανε δυο , το έκανε τρεις... Οι ομάδες του κοντράρουν τους αντιπάλους τους. Έχουν καλή, ισορροπημένη εικόνα και παλεύουν όλα τα ματς. Προφανώς κάτι κάνει καλά ο κόουτς. Το Μεσολόγγι είναι αναμφισβήτητα από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Ενδιαφέρον είχαν και οι δηλώσεις που έκανε ο Καλαμπάκος:

"Στην αρχή ο κόσμος γέλαγε επειδή έλεγαν ότι δώσαμε σε κάποιον παίκτη 16.000 το χρόνο. Δώσαμε στους πέντε από τους 6 ξένους 16.000 το χρόνο. Παρόλα αυτά έγινε μια ομάδα, ανταγωνιστική. Δεν είναι κακό να ξοδεύεις τα λεφτά που έχεις, αλλά τα λεφτά που δεν έχεις. Εμείς αυτά τα λεφτά είχαμε και αυτούς τους παίκτες πήραμε".




Γιάνικ Μορέιρα-Κιθ Λάνγκφορντ 

 Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Άρης αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες με την "Ένωση" να φτάνει τελικά εύκολα στη νίκη με 84-67. Και σα να μην έφταναν τα προβλήματα για την ΑΕΚ στη διάρκεια του αγώνα είδε τον Κίνγκσλει να αποχωρεί με τραυματισμό από το ΟΑΚΑ. Πολύ καλή εμφάνιση για τους νικητές πραγματοποίησαν οι Κιθ Λάνγκφορντ(16π., 5 ριμπ., 4 ασίστ) και Γιανίκ Μορέιρα (14 πόντους και 5 ριμπάουντ). Με θετικό πρόσημο και οι Χρυσικόπουλος (15π) ,Ζήσης (11π, 3ασ). Η εικόνα του Άρη ήταν αποκαρδιωτική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.


Μπρούμα 

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Αρμίντο Τουέ Να Μπάνια , γνωστό σε όλους ως Μπρούμα. Ο Πορτογάλος ήταν μαζί με τους Ελ Αραμπί και Φορτούνη από τους καλύτερους στην εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λάρισας με 5-1. Ο Μπρούμα πέτυχε ένα γκολ στο 79΄ ,μοίρασε ασίστ (στο 3-1) και γενικά είχε μια επιβλητική παρουσία στο παιχνίδι. Μετά το τέλος του αγώνα ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε "νούμερο" τον προπονητή του Ολυμπιακού "Αυτός ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μάρτινς, πρέπει να είναι μεγάλο νούμερο και πρέπει να κοροϊδεύει πολύ κόσμο..."!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια