Looking For Anything Specific?

Κύριε Μόσιαλε, δεν μπορεί να μιλάτε σοβαρά...

 




Δεν ξέρουμε αν είχε διάθεση για... χιούμορ ο Ηλίας Μόσιαλος. Το παράδειγμα όμως, που έφερε και πρόβαλε από τον λογαριασμό του στα social media o καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE , προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του σχετικά με τον εμβολιασμό για τον covid-19 ήταν το λιγότερο... ατυχές. Ο κ. Μόσιαλος επιλέγει έμμεσα να  "αποθεώσει" τον γνωστό στο πανελλήνιο οπαδό του Ολυμπιακού Τάκη Τσουκαλά για την "ωριμότητα" που δείχνει σχετικά με το θέμα. 

Ο κ. Μόσιαλος εξάγει αυτό το συμπέρασμα με αφορμή απάντηση του Τσουκαλά στην τηλεοπτική του εκπομπή σε τηλεθεατή λέγοντας του μεταξύ άλλων πως "δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί δεν είμαι γιατρός, δεν έχω γνώση, δεν είμαι ειδικός δεν μπορώ να κρίνω σχετικά με το εμβόλιο όμως θα το κάνω για να μπορώ να βλέπω τον Ολυμπιακό...". 

 Όμως κ. Μόσιαλε. Αν δεν θυμάστε ή δε γνωρίζετε σας υπενθυμίζουμε εμείς κάποια περιστατικά της τελευταίας διετίας: 

Νοέμβριος του 2018: Το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έχει τελειώσει για την Ευρωλίγκα. Ο Τ. Τσουκαλάς λέει μεταξύ άλλων στην εκπομπή του για τον Θανάση Αντετοκούνμπο: "Εκείνος ο Αντεμπακούμπο πίθηκος είναι! Ό,τι σας λέω. Τι είναι αυτά που έκανε ο καραγκιόζης ρε; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του;". Λίγες ημέρες μετά ζήτησε συγνώμη:

"Τη λέξη την είπα για τη συμπεριφορά και όχι για το χρώμα. Μην κάνεις έτσι σαν πίθηκος και ξεφτιλίζεις και τον αδερφό σου. Στην οικογένεια του Θανάση και του Γιάννη, αν τους έχει περάσει από το μυαλό ότι είμαι ρατσιστής, ζητάω συγγνώμη".

Δεκέμβριος 2018: Στη γνωστή εκπομπή σχολιάζουν το παιχνίδι Ολυμπιακού-Ξάνθης: "Να προσέχετε με το μηχανάκι εκεί που κυκλοφορείτε. Είναι 6 εκατ. κατάρες, τις δικαιούστε όλοι. Άμα η κατάρα έχει βάση, να προσέχετε. Ο Θεός είναι μεγάλος. ..... Και η ζωή είναι μικρή. Μη μικρύνει κι άλλο". Λίγες ημέρες μετά ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του διαιτητή Θανάση Τζήλου στη Λάρισα. Ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Απόστολος Γραμμένος ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για την εκπομπή... 

Οκτώβριος 2019: Σχηματίζεται δικογραφία για τη διαδικτυακή εκπομπή οπαδών του Ολυμπιακού, «Άντε Γεια» της 21ης Οκτωβρίου 2019, λόγω των σχολίων που ακούστηκαν.  Η δικογραφία είναι εις βάρος του παρουσιαστή της εκπομπής για υποκίνηση βίας...". Είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια με την επίθεση χούλιγκανς σε Γερμανούς οπαδούς στον αγώνα Νέων του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου. 

Κύριε Μόσιαλε, αν θέλετε, χρησιμοποιήστε ως δημόσιο πρόσωπο την επιρροή σας προκειμένου να αναδείξετε πρόσωπα "μικρών ηρώων" της καθημερινότητας που παλεύουν και αγωνίζονται κόντρα σε δυσμενείς συνθήκες  για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της Ελλάδας. Υπάρχουν τέτοιοι πιστέψτε μας. Μην αδικείται τον εαυτό σας και μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια