Looking For Anything Specific?

Μια πόλη, καμία ομάδα, δύο γιατροί...




Κάπου στην πορεία έχουμε ξεχάσει ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, άρα παίζεται από κάποιους. Αυτοί οι κάποιοι βρίσκονται στο γήπεδο, όχι έξω. Μέχρι ο εισαγγελέας να επιληφθεί εις βάρος και των μεν και των δε, και των υπολοίπων δώδεκα (τουλάχιστον), επιλέγω να συνεχίσω να ασχολούμαι με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

 Το ίδιο έκανε και ο Γιάννης Μωυσιάδης, ο φωτογράφος του πρακτορείου intime, που την κρίσιμη στιγμή(στη διάρκεια του ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ στο Κλ.Βικελίδης), απαθανάτισε την αλήθεια του ποδοσφαίρου: αθλητισμός σημαίνει κοινωνία. Και αθλητισμός – θα έπρεπε να – σημαίνει συναγωνισμός, κοινή φιλοδοξία, αλληλεγγύη και βελτίωση των συνθηκών υπέρ του συνόλου, το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει στα δικαστήρια, στα γραφεία Τύπου, κατά καιρούς στα αποδυτήρια διαιτητών, σε τηλεοπτικά πάνελ, στις επιτροπές και – συχνότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε – ενώπιον της UEFA

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μούσα Ουαγκέ, που σήμανε το τέλος της φετινής σεζόν για τον 22χρονο Σενεγαλέζο, έκανε όλους τους θεατές της άτυχης στιγμής να αποστρέψουν το βλέμμα. Ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ είχε μόλις καταστρέψει το γόνατο του πέφτοντας πάνω στο κάθετο δοκάρι της εστίας του, στην προσπάθεια του να «σώσει» την ομάδα του από το 2-0 που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει ο Μπερτόγλιο.

 Το βλέμμα δεν απέστρεψαν, όμως, οι γιατροί του Άρη, Τάσος και Γιάννης, οι οποίοι είχαν δώσει πριν λίγα λεπτά τις πρώτες βοήθειες σε ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων» και επέστρεφαν στον πάγκο της ομάδας τους, περνώντας εκείνη την ώρα πίσω από την εστία. Οι δύο επιστήμονες έσπευσαν άμεσα να βοηθήσουν τον άτυχο αντίπαλο, για να κερδίσουν χρόνο ως την άφιξη των «ασπρόμαυρων» συναδέλφων τους.

 Φυσικά, τίποτα δε μπορούσε να προλάβει τη ζημιά που ήδη υπέστη ο Ουαγκέ, αλλά μετά από εξήντα λεπτά σκληρού ντέρμπι (και πριν το σκληρό – και υπό συνθήκες «βρώμικου» ντέρμπι – τρίτο ημίχρονο που ακολούθησε), «η κίνηση μετράει»… Οι γιατροί του Άρη έτρεξαν στον Ουαγκέ γιατί αυτό πρέπει να γίνεται. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές: οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, η επιστημονική ομάδα. Και οι πρωταγωνιστές είναι αυτοί που πρέπει να δίνουν τον «τόνο». Αυτοί να διαμορφώνουν την τάση. Από τους εξωτερικούς παράγοντες, μάλλον πρέπει να κρατήσουμε μόνο τους φωτογράφους… Η στιγμή του ντέρμπι, λοιπόν, από τον Γιάννη Μωυσιάδη:




Δείτε το post του φωτογράφου στο facebook

ήταν περίπου στο 60΄ όταν ο Μπερτόγλιο θεώρησε ότι θα πετύχει το 2-0. Ο πιτσιρικάς Ουαγκέ (ή Βαγκέ δεν βγάζω άκρη) είχε...

Δημοσιεύτηκε από Giannis Moisiadis στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια