Looking For Anything Specific?

Τζέισον Πρέστον, μια ιστορία έμπνευσης: Έμεινε ορφανός, ήταν υπέρβαρος, τον απέρριψαν και τώρα φλερτάρει με το ΝΒΑ





Τον λένε Τζέισον Πρέστον και πρόσφατα το όνομα του έγινε γνωστό με αφορμή την εντυπωσιακή του εμφάνιση με την ομάδα του, το Οχάιο (Ohio State Buckeyes) όπου πέτυχε 31 πόντους απέναντι στο Ιλινόις για το NCAA. Πριν από πέντε χρόνια, τίποτα δεν έδειχνε πως αυτό το παιδί θα έφτανε στο σημείο να απασχολεί σκάουτερς του ΝΒΑ

Το 2015 σε ηλικία 16 ετών ο Τζέισον έχασε την αγαπημένη του μητέρα Τζούντιθ από καρκίνο του πνεύμονα, ενώ ήταν ήδη ορφανός από πατέρα καθώς δεν τον γνώρισε ποτέ. "Το τέλος της μητέρας μου δεν ήταν καλό., υπέφερε, πονούσε. Εγώ κατάλαβα πως ήμουν πλέον μόνος, όμως αποφάσισα πως δεν θα ενεργήσω βάζοντας τα με την κακή μου τύχη" λέει σήμερα. Την κηδεμονία του ανέλαβε μια θεία του που ζούσε μόνιμα στην Τζαμαϊκα όμως ο έφηβος τότε Τζέισον δεν ήθελε να εγκαταλείψει την Φλόριντα, τις παρέες και την γειτονιά του. 

Έτσι ,φιλοξενήθηκε στο σπίτι ενός φίλου του. Αγαπούσε πάντα το μπάσκετ όμως οι επιδόσεις του στο Γυμνάσιο δεν ήταν τίποτα σπουδαίο. Ο μέσος όρος του στο high school του Ορλάντο του ήταν μόλις 2 πόντοι. "Το μπάσκετ ήταν μια ωραία απόδραση για μένα. Το αγαπούσα όμως δεν ήμουν ιδιαίτερα ψηλός ενώ ήμουν και υπέρβαρος" λέει. Δεν έκανε καν αίτηση συμμετοχής στην κολεγιακή ομάδα μπάσκετ του Central Florida (UCF Knights) στο οποίο άρχισε να φοιτά σπουδάζοντας δημοσιογραφία.

 Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω. Άρχισε να λαμβάνει μέρος σε τουρνουά (AAU team) το οποίο ταξινομούσε τους παίκτες σε τέσσερα επίπεδα. Από παίκτης επιπέδου C ανέβηκε στο Α. Ένας προπονητής τον συμβούλεψε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του "Believe Sports Academy" στο Τενεσί. Τον βοήθησε, βελτιώθηκε εντυπωσιακά. Προσπάθησε να μπει στην κολεγιακή ομάδα του πανεπιστημίου που φοιτούσε όμως δίχως αποτέλεσμα. Συνέχισε να γυμνάζεται και να εξασκείται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς όμως αυτή η βελτίωση που είχε, δεν τύγχανε κάποιας αναγνώρισης από πουθενά.Τελικά στράφηκε στα social media!




 Μια μέρα , στην διάρκεια ενός οκτάωρου ταξιδιού με λεωφορείο αποφάσισε να ποστάρει για πρώτη φορά μερικά βίντεο αγώνων του στο twitter. "Δεν είχα και πολλά βίντεο. Ένοιωσα απλά την ανάγκη να δείξω σε ανθρώπους τι έκανα..." λεει. Κάπως έτσι, ο Τζέισον προσέλκυσε το ενδιαφέρον δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με πολύ καλά προγράμματα μπάσκετ (Virginia και Ohio) με τον ίδιο να επιλέγει τελικά τους Bobcats. 

"Παίζει καλά το pick and roll, είναι ταλαντούχος και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση", δήλωσε ο μάνατζερ των Σανς Ryan McDonough, ο οποίος παρακολούθησε τον Πρέστον να πετυχαίνει 31 πόντους με 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ στο τελευταίο ματς του Οχάιο με το Ιλινόις.

 "Η μητέρα μου ήταν αυτή που με ενέπνευσε και με έκανε να αγαπήσω το μπάσκετ. Όταν ήμουν μικρός θυμάμαι παρακολουθούσαμε μαζί αγώνες των αγαπημένων της Ντιτρόιτ Πίστονς. Με θυμάμαι να κρατάω μονίμως μια μικρή μπασκέτα και να παίζω με αυτήν στο σπίτι". Ο Τζέισον έχει πάντα μαζί του μια φωτογραφία της μητέρας του. "Ελπίζω να παρακολουθεί από εκεί ψηλά. Ελπίζω να την κάνω περήφανη", λέει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια