Looking For Anything Specific?

Χριστούγεννα στον παγετώνα: "Δεν είμαι τρελός, ούτε ήρωας, ακούω την φωνή της ψυχής μου" - Το συγκινητικό μήνυμα Έλληνα ορειβάτη



Μια διεθνής ομάδα ορειβατών ξεκίνησε εδώ και λίγα 24αωρα, ένα παράτολμο εγχείρημα, αυτό της κατάκτησης της κορυφής "K2"  στα Ιμαλάια, σε υψόμετρο 8.611 μέτρων, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ κι από κανέναν κατά τους χειμερινούς μήνες. Ανάμεσα τους κι ένας Έλληνας, ο 58χρονος Αντώνης Σύκαρης ο οποίος στις αρχές του μήνα, δήλωνε στο SportBubble πως αυτό που επιθυμεί περισσότερο είναι να του ευχηθούμε να επιστρέψει στη βάση του σώος και αβλαβής. 

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Α. Σύκαρης από την περιοχή του Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν, την βορειότερη διοικητική επικράτεια του Πακιστάν, καθ οδόν για τον δρόμο που οδηγεί στην κατασκήνωση βάσης του Κ2 , έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό κάποιες σκέψεις, και προβληματισμούς σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτή την παράτολμη επιχείρηση. 

Ο Αντώνης Συκάρης γράφει μεταξύ άλλων: "Λογικό είναι να περνούν από τα μυαλό μου σκέψεις και σενάρια, με τι πρόκειται να γίνει. Που πάω; Τι ζητάω από την ζωή μου; Eίμαι τρελός; Γιατί είμαι εδώ; Άνοιξα τον υπνόσακο μου και βρήκα μέσα ένα φορμάκι από την μονάκριβη εγγονή μου την Ίριδα μόλις 7 μηνών, μου γράφει : "Παππού μου γλυκέ, όταν γυρίσεις θα έχω μάθει να σε κάνω αγκαλιές, όποτε ετοιμάσου για την μικρότερη αγκαλιά του κόσμου".


Μέσα σε όλα αυτά συνεχίζω να ακούω την φωνή της ψυχής μου. Την φωνή της επιθυμίας μου και όχι της ματαιοδοξίας μου.  Όχι δεν είμαι τρελός! Όχι δεν είμαι ήρωας! Ούτε θέλω να γίνω, είμαι απλά ζωντανός στα 58.5 χρόνια της ζωής μου νιώθω περισσότερο νέος από ποτέ, περισσότερο έμπειρος από ποτέ.

 Θέλω να το προσπαθήσω, θέλω να μάθω τα άγνωστα όρια του εαυτού μου το θέλω πολύ για αυτό είμαι εδώ για να παλέψω με το ακατόρθωτο. Θα παραμείνω ζωντανός, να υπηρετώ τα όνειρα μου και να σκοτώνω τις φοβίες και τις ανασφάλειες μου. Άλλωστε αυτό δεν το κάνω μόνος μου, δεν είμαι μόνος μου υπάρχετε όλοι εσείς το κάνουμε όλοι μαζί! Τι γλυκό να πιστεύουν σε σένα...". 

Η ομάδα των ορειβατών που συνοδεύεται από 15 ορεσίβιους Sherpas (οδηγούς)  από το Nεπάλ καλείται να διασχίσει μια απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων με τα πόδια μέχρι να φτάσει στην κατασκήνωση βάσης του Κ2. Κάτι που σημαίνει πως η σταδιακή τους ανάβαση θα αρχίσει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. 

Διαβάστε ακόμη: Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής που πήρε τα ...βουνά

Το Κ2  θεωρείται ίσως το πιο δύσκολο βουνό του κόσμου. Η κορυφή του βρίσκεται σε υψόμετρο 8.611 μέτρων στην οποία κανείς δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει κατά την χειμερινή περίοδο. 


Ημέρα 6η 25 Δεκεμβρίου 2020 Χριστούγεννα Jula 3.300m Baltistan

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια