Looking For Anything Specific?

"Αιώνιοι" σε κρίση ,προπονητές σε αμφισβήτηση: Οι «πρωταγωνιστές»

 



ΠΑΟΚ και Άρης την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Paok Sports Arena(16:00) για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι αιώνιοι της Θεσσαλονίκης δεν θα προσέλθουν στο παρκέ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά τις σημερινές ήττες που υπέστησαν σε εξ αναβολής παιχνίδια απέναντι σε Λάρισα και Λαύριο. 

Ο Άρης που αγνοεί τη νίκη μακριά από την έδρα του εδώ και 23 μήνες έχασε σχεδόν με κατεβασμένα χέρια από το Λαύριο με 92-71. Σπουδαίο παιχνίδι για τους γηπεδούχους έκανε ο Γκλέν Κόζι που σταμάτησε στους 22 πόντους(με 6/6 τρίποντα) και 4 ασίστ σε 24:08. Οι «κίτρινοι» εμφανίσθηκαν αγνώριστοι  σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα. Πριν από το παιχνίδι έγινε γνωστό πως ο βοηθός του Σάββα Καμπερίδη, Δημήτρης Νικολαϊδης (ένας από τους πιο έμπειρους κόουτς στη Θεσσαλονίκη) υπέβαλε την παραίτηση του. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των παικτών οι οποίοι ζήτησαν συνέπεια στις πληρωμές τους. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες με τη διοίκηση να καλείται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον.   “Αποφάσεις, αποφάσεις… Κουρασμένος να μου λένε ψέματα”, έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram ο Μάριο Τσάλμερς. Επίσης, κυκλοφόρησε πως συγκεκριμένοι παίκτες σκέφτονται να απέχουν τις επόμενες ημέρες από τις προπονήσεις!

Ο ΠΑΟΚ μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ υπέστη εντός έδρας ήττα από την ψυχωμένη Λάρισα που έριξε στο τέλος τον Δικέφαλο στο καναβάτσο κερδίζοντας τον με 93-91 στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Κώστα Μέξα δεν έχει αυτό που οι αμερικανοί ονομάζουν “winning mentality”. Όταν η Λάρισα μείωσε και το παιχνίδι… έκαιγε το σύνολο του ΠΑΟΚ απλά κατέρρευσε. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το καλάθι του Ουέμπ στο τέλος( κι ενώ ανέμεναν 2,7΄΄) με άλει ουπ κάρφωμα από πάσα του Παπαδάκη , πρέπει να διδάσκεται στα σεμινάρια προπονητικής ως παράδειγμα προς αποφυγή για αμυνόμενες ομάδες. Αντίστοιχα, ως παράδειγμα προς αποφυγή πρέπει να διδάσκεται ο τρόπος με τον οποίο στο τέλος ο ΠΑΟΚ , διαχειρίστηκε, ή καλύτερα ξόδεψε 2,7΄΄ με τον Παπαντωνίου να εκτελεί από τα 8-9 μέτρα.  Κανένα σχέδιο;  Κανένα πλάνο; Καμία κατεύθυνση; Καμία πνευματική ηρεμία στο παρκέ; 

Εξαιρετική η εμφάνιση των τριών αμερικανών της Λάρισας, του Μπράουν(17π.) του Γουέμπ(20π.) και του Σμιθ (22π.). Ο ΠΑΟΚ έχασε την μάχη των ριμπάουντ ενώ έκανε και 19 λάθη. 

Update

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σε διερευνητικές επαφές με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, παρόλα αυτά προτάχθηκε η λύση του Άρη Λυκογιάννη. Το "διαζύγιο" με τον Κ. Μέξα είναι θέμα χρόνου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια