Looking For Anything Specific?

Οριστικά στους Μπακς μέχρι το 2026 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο



Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ υπέγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak απάντησε οριστικά θετικά στην πρόταση των Μιλγουόκι Μπακς να επεκτείνει την συνεργασία του για τα επόμενα έξι χρόνια αποδεχόμενος την super max επέκταση των 227.360.000 δολαριών. 

"Εδώ είναι το σπίτι μου, η πόλη μου. Είμαι ευλογημένος που θα είμαι μέλος των Μιλγουόκι Μπακς για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ας τα κάνουμε να αξίζουν. Το σόου συνεχίζεται, πάμε", αναφέρει το μήνυμα του στα social media.

Δείτε τις αποδοχές του Γιάννη ανά έτος(σε δολάρια)
2021/22- 39.300.000
2022/23- 42.500.000
2023/24- 45.6002.000
2024/25- 48.800.000
2025/26- 51.900.000
ΣΥΝΟΛΟ- 228.200.000


Έτσι άρχισαν όλα...

Ήταν αρχές του 2013 όταν γενικός διευθυντής των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χάμοντ, ήρθε στην Αθήνα για να δει τον Γιάννη και επέστρεψε στην Αμερική εντυπωσιασμένος από τα προσόντα και την προοπτική του νεαρού παίκτη. Το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι. Ο Greek Freak έδωσε το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους στις 27 Απριλίου του 2013. Και δεν ήταν ένα οποιοδήποτε παιχνίδι καθώς ο Φιλαθλητικός βρέθηκε να διεκδικεί την άνοδο του από την Α2 στη μεγάλη κατηγορία με αντίπαλο τη Νέα Κηφισιά.

Το ματς είχε συναρπαστική εξέλιξη και κρίθηκε στην τρίτη παράταση με την Κηφισιά να κερδίζει με 89-81 και να πανηγυρίζει (έχοντας μάλιστα στο τιμόνι της τον ανερχόμενο τότε Ηλία Παπαθεοδώρου) άλλη μια άνοδο, ενώ ο  Φιλαθλητικός έμεινε τρίτος στην τριπλή ισοβαθμία με Νέα Κηφισιά και Αίολο Τρικάλων.

Όπως συνέβαινε στα περισσότερα παιχνίδια του Φιλαθλητικού στο γήπεδο του Ζωγράφου εκείνη την σεζόν, έτσι και εκείνη τη μέρα κόσμος και …κοσμάκης είχε συρρεύσει στο κλειστό της Κηφισιάς για να δει από κοντά το ψιλόλιγνο παιδί από τα Σεπόλια, που βρισκόταν ήδη στα ραντάρ ομάδων του ΝΒΑ. 

Ποτέ άλλοτε στις εξέδρες ενός αγώνα της Α2 δεν είχαν συγκεντρωθεί τόσοι σκάουτερ από τις ΗΠΑ, εκπρόσωποι ομάδων της Euroleague, προπονητές, μάνατζερ και γενικώς άνθρωποι του μπάσκετ. Ισως η πίεση και το άγχος πάντως, δεν επέτρεψαν στον Γιάννη να ξεχωρίσει στο συγκεκριμένο ματς καθώς πέτυχε μόλις 4 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ. Ελάχιστη σημασία όμως είχε για τη μετέπειτα πορεία του...

Η πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια

Συμπαίκτες του σε εκείνο το ιστορικής σημασίας ματς ήταν παιδιά που σταδιοδρόμησαν σε υψηλό επίπεδο όπως ήταν μεταξύ άλλων ο Γκίκας, ο Σαλούστρος και φυσικά ο αδελφός του ο Θανάσης. Τον Μάιο του ίδιου χρόνου, ο Γιάννης πήρε επιτέλους την πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην Α1. Το συγκεκριμένο ζήτημα άλλωστε τον είχε ταλαιπωρήσει και τον είχε πικράνει καθώς σε ένα παιχνίδι του Φιλαθλητικού δεν μπόρεσε να ταξιδέψει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη διότι δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα.

Μερικούς μήνες μετά, στις 27 Ιουνίου του 2013, επελέγη στο νούμερο 15 του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Γιάννης διέβη τη μαγική πόρτα του ΝΒΑ, όπου καταπλήσσει αλλά παράλληλα προσπαθεί -όπως ο ίδιος εξηγεί- να παραμείνει ταπεινός: "Στο τέλος της ημέρας πρέπει να θυμάμαι ποιος είμαι. Ποιος είναι ο λόγος που παίζω.  Δεν το κάνω για τα χρήματα και τη δόξα, αλλά επειδή αγαπώ το μπάσκετ και επειδή το απολαμβάνει η οικογένειά μου".

 Το ίδιο ταπεινός ήταν ακόμη και μετά την αναγγελία της ανάδειξης του σε MVP του NBA. Τα δάκρυα και τα συναισθηματικά λόγια του άγγιξαν και συγκίνησαν κάθε ψυχή, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ παραμένει εκείνο το ταπεινό και προσγειωμένο παιδί απ' τα Σεπόλια...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια