Looking For Anything Specific?

Rise Up: Το μπασκετικό παρασκήνιο- Ο Ποκουσέφσκι κι ο Πόποβιτς!

 


** Την εκτίμηση του πως ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης είχε κάνει το 2018 ο Γκρέγκ Πόποβιτς! Ο κόουτς-θρύλος των Σπερς είχε παρακολουθήσει τον πιτσιρικά πριν από δυο χρόνια.

**Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν ο Ποκουσέφσκι συμμετείχε στο Basketball Without Borders που φιλοξενούνταν στο Βελιγράδι. Σε αυτό είχαν συμμετέχει και οι Έλληνες: Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο,  Ρογκαβόπουλος ,  Κλωνάρας, και Ζευγαράς.

**Το παρών στη διοργάνωση είχε δώσει κι ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Κεραμεύς, ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έλευση του Αλεξέι στην χώρα μας. Εκείνη την περίοδο είχε λύσει την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, όμως είχε πάει να παρακολουθήσει το Πανευρωπαϊκό Παίδων που διεξάγονταν στο Νόβισαντ

**Από εκεί «πετάχτηκε» στο Βελιγράδι, είδε ένα μέρος του προγράμματος Basketball Without Borders ενώ είχε κι ένα σύντομο τετ α τετ με τον Γκρέγκ Πόποβιτς, ο οποίος του μίλησε για τον Ποκουσέφσκι. Ο Αλεξέι δεν είχε βγάλει… μάτια με τις εμφανίσεις του σε εκείνο το τουρνουά, όμως ο Πόποβιτς μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την προοπτική που θα μπορούσε να έχει το παιδί

Ο θρύλος Γκρεγκ Πόποβιτς με τον Νίκο Κεραμέα και την Ιωάννα Καπουσούζη

**Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός βγήκε κερδισμένος από την απόφαση του να επενδύσει στις υποδομές. Ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίο γεγονός ότι στο παρελθόν ο Σλούκας είχε συμφωνήσει από τα 16 του και κατηφόρισε στα 17 του στον Ολυμπιακό. Ούτε τυχαία ήταν η απόφαση να κλείσουν τον Ποκουσέφσκι στα 13. 

**Επί Αγγελόπουλων ο Ολυμπιακός έκανε συνειδητά μια «στροφή» προς αυτή την κατεύθυνση. Περίπου 10.000 ευρώ ήταν το κόστος που είχαν κληθεί τότε να πληρώσουν οι ερυθρόλευκοι για να κάνουν δικό τους τον Αλεξέι.  

**Κάτι περισσότερο από 1 εκ. δολάρια θα πάρουν από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Βέβαια, για να μην τα βλέπουμε όλα… εύκολα. Τα χρήματα που έχει δαπανήσει όλα αυτά τα χρόνια η ΚΑΕ για τις Ακαδημίες είναι εξίσου πάρα πολλά. Οι περιπτώσεις των παιδιών που αναφέραμε δεν είναι επίσης οι μοναδικές στις  οποίες επένδυσαν.

Οι εγγραφές στο Μητρώο και η σκέψη ομάδων της Β΄και της Γ΄ Εθνικής

**Με ρυθμούς …χελώνας προχωρούν οι εγγραφές σωματείων στο περίφημο Μητρώο. Μόλις το 10% του συνόλου των μπασκετικών συλλόγων ανά την Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την έγκριση εγγραφής (105 ομάδες). 

**Στη Θεσσαλονίκη, να σκεφτείτε, οι ομάδες που μπήκαν στο μητρώο είναι μόλις 12! Προφανώς, από την εξέλιξη της διαδικασίας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο ορισμός ημερομηνίας εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία. Μέχρι τότε φαίνεται πως οι υποψήφιοι θα …καούν στο ζέσταμα. 

**Στο μεταξύ, μην απορήσετε αν στο μέλλον δείτε ή ακούσετε κάποιες ομάδες Β΄ και Γ΄ Εθνικής να ζητούν ματαίωση-οριστική αναβολή της σεζόν. Υπάρχει μια τέτοια τάση από κάποια σωματεία. 

**Ποια είναι τα επιχειρήματα τους; Ότι έχασαν μεγάλο μέρος εσόδων τους από τις συνδρομές Ακαδημιών, έχασαν χορηγίες , χρήματα που δεν μπορούν να καλύψουν από άλλες πηγές.

** Όσο για την φήμη που ακούστηκε  περί τεστ covid σε αυτές τις κατηγορίες  η εκτίμηση είναι πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε κόστος ύψους 200 ευρώ την βδομάδα. 

O Τρινκιέρι , ο Κοκόσκοφ κι ο Βόβορας

**Πολύ άσχημη η εικόνα της Φενέρ. Αυτό τι σημαίνει; Πως είναι κακός προπονητής ο Κοκόσκοφ; Μάλλον όχι.  Όπως δεν ήταν κι ο Τρινκιέρι όταν το 2013 εργάζονταν στην Εθνική ομάδα. Όπως ενδεχομένως δεν είναι κι ο Βόβορας στον Παναθηναϊκό. Με μια υποσημείωση.

**Θυμάστε καθόλου τις εμφανίσεις μας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας; Δεν προκριθήκαμε καν στην προημιτελική φάση, βγήκαμε 6οι σε όμιλο έξι ομάδων. Αυτό που βιώσαμε ως Εθνική ήταν μια πανωλεθρία. Σύμφωνοι, ασφαλώς και δεν έφταιγε μόνο ο Αντρέα. Δεν έπρεπε όμως να μπει κι αυτός στο κάδρο των ευθυνών; Έτσι και τώρα. Κι ο Κοκόσκοφ κι ο Βόβορας ανεξαρτήτως των πολλών ελαφρυντικών που έχουν, ένα μερίδιο για την εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες  τους το έχουν. 

**Και για να κλείσουμε με την Φενέρ: Το σπουδαιότερο θέμα που αντιμετωπίζει -κατά τη ταπεινή μας γνώμη-είναι ένα και λέγεται: Γιαν Βέσελι.

Γκάλοπ

**Κάναμε ένα γκάλοπ: Ρωτήσαμε ανθρώπους του χώρου ποιος πιστεύουν πως θα είναι ο επόμενος σταθμός του Ζοτς. Δυο ήταν οι δημοφιλέστερες απαντήσεις: Α) θα περιμένει την Ρεάλ. Ο κύκλος του Πάμπλο κλείνει στη βασίλισσα, Β) θα έρθει με ομάδα επενδυτών να πάρει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό! 

Μια αποχώρηση

**Είναι ήδη γνωστό: Ο Μαυροκεφαλίδης βρίσκεται στην έξοδο από το Περιστέρι. Υπήρχε ένας σχετικός όρος στο συμβόλαιο του. Πάνω σε αυτόν λογικά θα βγει το "διαζύγιο" των δυο πλευρών.

**Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Άλαν Χέρντον από τον Μέξα στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στο Λαύριο. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως εάν ο ΠΑΟΚ(σήμερα στις 5 μ.μ. αντιμετωπίζει τον Προμηθέα στην Πάτρα), πάει σε αλλαγές στο μέλλον το πιθανότερο είναι πως θα βγει στην αγορά για ξένο ψηλό… 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια