Looking For Anything Specific?

Η ζωή στην «φούσκα» του Σαράγεβο: Δείτε το μέρος όπου βρίσκεται η Εθνική του μπάσκετ

 




Το Hotel Hills Sarajevo Congress & Thermal Spa Resort, το μέρος όπου έχει καταλύσει η Εθνική ομάδα του Μπάσκετ(σήμερα 27/11, στις 19.00 αντιμετωπίζει την Λετονία, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ), βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη του Σαράγεβο που αυτή την εποχή λένε πως είναι ιδανική για… βόλτες περιηγήσεις και εξερεύνηση. 

Αυτές οι …τουριστικές πληροφορίες όμως είναι τελείως αδιάφορες ιδίως για τις αποστολές των ομάδων(Ελλάδα, Βοσνία, Λετονία, Βουλγαρία) που έχουν εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Το νόημα άλλωστε της “φούσκας” που η FIBA εμπνεύστηκε ακολουθώντας το παράδειγμα του NBA ήταν η πλήρης απομόνωση για λόγους ασφάλειας των παικτών και των συνοδών τους.  

Θυμίζουμε πως η διαδικασία των προκριματικών διεξάγεται αυτή την περίοδο σε 8 πόλεις (όσοι και οι όμιλοι) της Ευρώπης: Σε Βαλένθια, Ταλίν, Βίλνιους, Κωνσταντινούπολη, Έσπο, Λουμπλιάνα, Ορτέζ και Σαράγεβο. Όσο για την ζωή στην bubble  του Hotel Hills Sarajevo; Δεν είναι και άσχημη. 





Το πεντάστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 2 μόλις χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, δίπλα σε μια κατάφυτη περιοχή του Σαράγεβο. Διαθέτει 330 δωμάτια και σουίτες. Είναι ιδανικό για ομάδες καθώς διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο και πολύ μεγάλων διαστάσεων γυμναστήριο με όργανα τελευταίας τεχνολογίας,  κέντρο ευεξίας με εσωτερικές πισίνες όπως και πολύ μεγάλους χώρους,γεγονός που βοηθάει την καθημερινότητα των ομάδων.

Το μεγαλύτερο αβαντάζ όμως που διαθέτει το ξενοδοχείο δεν είναι άλλο από το «Sports Hall Hills». Το κλειστό γήπεδο που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του. Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για αγώνες βόλεϊ, χάντμπολ, τζούντο, ακόμη και για …ποδόσφαιρο. Προστέθηκε παρκέ προδιαγραφών FIBA και το γεγονός πως οι παίκτες μπορούν να πηγαίνουν με τα πόδια από τα δωμάτια τους στο γήπεδο προσφέρει αναμφισβήτητα μια νέα εμπειρία σε όλους. 

Φυσικά τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι διοργανωτές έχουν χωρίσει σε ζώνες το ξενοδοχείο προκειμένου οι αποστολές να μην έρχονται σε επαφή ενώ συνεργεία καθαρισμού φροντίζουν διαρκώς για την απολύμανση χώρων. 











Θυμίζουμε πως η  Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Λετονία (27/11, 19.00, ΕΡΤ3) και τη Βουλγαρία (29/11, 19.00, ΕΡΤ3) για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022. H Eλλάδα βρίσκεται στο 2-0 στον όμιλο, αφού επικράτησε τον Φλεβάρη της τη Βουλγαρίας (73-63) και της Βοσνίας (65-70).

Η αποστολή της Εθνικής έχει τους: Γιάννη Αγραβάνη , Δημήτρη Αγραβάνη, Μιχάλη Λούντζη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γάιο Σκορδίλη, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Δημήτρη Φλιώνη, Γιάννη Αθηναίου, Νίκο Γκίκα, Βασίλη Καββαδά, Δημήτρη Κακλαμανάκη και Δημήτρη Κατσίβελη.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Ελλάδα – Λετονία (19:00, ERT Sports HD)

Βοσνία – Βουλγαρία (22:00)







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια