Looking For Anything Specific?

"Εγώ πήρα την φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα..."

 




Ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ για μια 10ετία(1979-1989) ήταν αυτός που είχε την… τιμή να παραλάβει την θρυλική φανέλα  με το νούμερο «10» του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά την ολοκλήρωση των δυο ιστορικών  αναμετρήσεων ανάμεσα στην Νάπολι και τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1988

«Από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στην Ιταλία του είχα ζητήσει τη φανέλα του. Κι όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας ρεβάνς στην Τούμπα, ο ίδιος με κάλεσε στα αποδυτήρια για να μου τη δώσει. Μιλήσαμε λίγο, είπαμε τα τυπικά… Μεγάλος παίκτης σπουδαίος  ήταν μια ιδιοφυΐα», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Σπορ του Βορρά» ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ.  


Όσο για εκείνο το ματς: «Η Νάπολι ήταν ομαδάρα. Σταθήκαμε πολύ καλά όμως και στο Σαν Πάολο και στην Τούμπα». Η φανέλα του Ντιέγκο αποτελεί ένα ξεχωριστό , πολύτιμο ποδοσφαιρικό κειμήλιο για τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη, ένα από τα καλύτερα παιδιά που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ στην δεκαετία του 1980 συνδυάζοντας το όνομα του με αρκετές επιτυχίες του Δικεφάλου εκείνη την εποχή. 

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Νάπολι και ΠΑΟΚ έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου με τους Ιταλούς να κερδίζουν με 1-0.  Ο επαναληπτικός της Τούμπας έγινε στις 6 Οκτωβρίου 1988. Η Νάπολι άνοιξε το σκορ στο 17΄ με τον Καρέκα με τον Σκαρτάδο να ισοφαρίζει στο 65΄(1-1) . Η Νάπολι όχι μόνο πέρασε στην επόμενη φάση αλλά εκείνη την χρονιά κατέκτησε το κύπελλο UEFA.

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια