Looking For Anything Specific?

Έρευνα- ΛεΜπρον Τζέιμς: Ο διάσημος με την μεγαλύτερη επιρροή στις εκλογές των ΗΠΑ

 

Ο King James

Η κοινωνία στις ΗΠΑ αναγνωρίζει πως ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς ΛεΜπρον Τζέιμς είναι η διασημότητα που προσπάθησε να κάνει τα περισσότερα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει πολιτικά τον κόσμο ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Αυτό απέδειξε και έρευνα που διεξήχθη από τις 8 έως τις 13 Οκτωβρίου και συμμετείχαν 1.103 πιθανοί ψηφοφόροι (48% άνδρες, 52% γυναίκες) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η έρευνα είχε στο επίκεντρο της την διασύνδεση ψυχαγωγίας, επιρροής και πολιτικής και διενεργήθηκε από τις Whitman Insight Strategies και MRC Data

Το 36% των ψηφοφόρων απάντησε  ότι ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους πολίτες σχετικά με τις εκλογές. Θυμίζουμε πως ο super star των Λέικερς από το καλοκαίρι του 2020 χρηματοδότησε την ίδρυση του οργανισμού με την ονομασία «More than a vote» με στόχο την ενημέρωση των ανά των ΗΠΑ αφροαμερικάνικων κοινοτήτων σχετικά με τις εκλογές. Πρόσφατα επίσης αποκαλύφθηκε πως ο ΛεΜπρον ήταν μεταξύ αυτών που έκαναν έκαναν δωρεές ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων, για να πληρωθεί το χρέος 13.000 τρόφιμων σε φυλακές και να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές!

Σύμφωνα με την έρευνα η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ ήρθε δεύτερη με το 13% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν. Ακολουθούν οι Όπρα Γουίνφρεϊ με 9%, ο Ντουέιν Τζόνσον με 6%, οι Cardi B., Beyonce και Κόλιν Κάπερνικ.   

Απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η προσωπικότητα της οποίας την άποψη εμπιστεύονται περισσότερο για πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα στην Αμερική, ο Τομ Χανκς ήρθε πρώτος μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των ηλικιών με ποσοστό 49%. Τον ακολουθεί στενά ο Τζόνσον με 45%, η Γουίνφρεϊ με 38% και ο Τζέιμς με το 32%.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια