Looking For Anything Specific?

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος που κατάφερε να διχάσει και τον αθλητισμό

 

                                                                        Photo: SI.com

Οι αμερικανικές εκλογές πλησιάζουν(3 Νοεμβρίου) με το «θερμόμετρο» στις ΗΠΑ να ανεβαίνει και τον Ντόνταλντ Τραμπ να βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο της κριτικής από αστέρες του αθλητισμού. Ο νυν αμεριικανός πρόεδρος όμως δεν έχει μόνο φανατικούς πολέμιους αλλά και θερμούς υποστηρικτές σε αυτή την «κούρσα» που θα κρίνει πολλά στην παγκόσμια σκακιέρα της πολιτικής. 


Ένας από τους διάσημους πολέμιους της ρητορικής του Τραμπ είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς o οποίος το καλοκαίρι του 2020 χρηματοδότησε την ίδρυση ενός οργανισμού με την ονομασία «More than a vote» με στόχο την ενημέρωση των ανά των ΗΠΑ αφροαμερικάνικων κοινοτήτων σχετικά με τις εκλογές.

Ο Τζέιμς  έχει στο πλευρό του σε αυτή την κίνηση κι άλλους NBAers όπως ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο Τρέι Γιανγκ , ο Έρικ Μπλέντσο ενώ η λίστα περιλαμβάνει αθλητές κι από άλλα σπορ και καλλιτέχνες. «Διαθέτουμε γνώση για όσα προσπαθεί η άλλη πλευρά να κάνει με στόχο να εμποδίσει ανθρώπους να ψηφίσουν, στοιχεία που θα μοιραστούμε με τον κόσμο για να καταλάβουν…», συμπλήρωσε ο ΛεΜπρόν. Η εκστρατεία ενημέρωσης απευθύνεται σε μεγάλες κοινότητες πολιτειών του Μίσιγκαν της Πενσυλβάνια, της Βόρεια Καρολίνα, της Φλόριντα, του Τέξας και της Τζόρτζια.

Σταθερά απέναντι στην πολιτική του Τραμπ βρίσκονται προσωπικότητες όπως ο Στεφ Κάρι(είχε πρωτοστατήσει στην απόφαση των Γουόριορς να μην επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος) κι ο κομισάριος του NFL Ρότζερ Γκούντελ. Γνωστές είναι άλλωστε οι αντιδράσεις αθλητών του NFL στη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή του προέδρου Τραμπ.



«Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει το βαθιά πολιτικοποιημένο ΝΒΑ. Η τηλεθέαση έχει πέσει και δεν πρόκειται να επιστρέψει. Ελπίζω το american football και το μπέιζμπολ να το παρακολουθούν και να μαθαίνουν γιατί το ίδιο θα συμβεί σε αυτά. Σταθείτε όρθιοι για τη χώρα και τη σημαία», ανέφερε σε tweet του ο αμερικανός πρόεδρος

Στη διάρκεια των Παναμερικανικών Αγώνων του 2019 στη Λίμα ο  ξιφομάχος Φένσερ Ρέις Ιμπόντεν και η σφυροβόλος Γκουέν Μπέρι δέχθηκαν προειδοποίηση από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOPC), μετά τις διαμαρτυρίες τους στο βάθρο των Αγώνων. Ο θρύλος του στίβου Καρλ Λιούις είχε δηλώσει:  «Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ρατσιστής και μισογύνης, που δεν εκτιμάει κανέναν πέρα από τον εαυτό του».

Ο Τραμπ έχει όμως αρκετούς υποστηρικτές από τον χώρο του αθλητισμού. Ένας από αυτούς είναι ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Νιου Γιορκ Νικς Τζέιμς Ντόλαν.Θετικά διακείμενος απέναντι στον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ είναι επίσης ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Μάικ Τάισον ,  ο Ντένις Ρόντμαν κι αστέρας της πάλης Χαλκ Χόγκαν. Στη λίστα των «φίλων Τραμπ» είναι επίσης η ολυμπιονίκης στη σκοποβολή Κιμ Ρόουντ , ο θρύλος του γκολφ Τζακ Νικλάους.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια