Looking For Anything Specific?

5+1 αθλητικά ντοκιμαντέρ στο Netflix για την νέα... καραντίνα

 


Η τρομακτική επιτυχία του "Last Dance" που διηγήθηκε τα κατορθώματα του μυθικού Μάικλ Τζόρνταν, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και κίνητρο σε παραγωγούς και σκηνοθέτες για την δημιουργία αθλητικών ντοκιμαντέρ. 

Όπως έγινε ήδη γνωστό το Netflix εξασφάλισε πρόσφατα τα δικαιώματα για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ενώ θυμίζουμε πως η Disney προχωράει στην δημιουργία ταινίας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με την επιβολή καραντίνας να αποτελεί ξανά μια δυσάρεστη εξέλιξη για την καθημερινότητα μας, επιλέξαμε 6 αθλητικά ντοκιμαντέρ για να "σκοτώσεις" την ώρα σου. 

 Bobby Robson: More Than a Manager 

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την ζωή του θρυλικού προπονητή και μάνατζερ Σερ Ρόμπι Ρόμπσον από το ξεκίνημα του στην Ίπσουιτς την θητεία του στην Εθνική Αγγλίας μέχρι τον τελευταίο του σταθμό , την Νιουκαστλ το 2004. Ο Ρόμπσον είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 1995 και μπορεί να του είχαν δοθεί μόλις λίγοι μήνες ζωής όμως δεν το έβαλε κάτω ,υποβλήθηκε σε επέμβαση για να επιστρέψει λίγους μήνες μετά ξανά στη δράση ως μάνατζερ της Μπαρτσελόνα

Senna 

Η ζωή του καταπληκτικού πιλότου Φόρμουλα 1 Αίτον Σένα. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ασίφ Καπάντια εστιάζει στην δεκαετία 1984-1994 μέχρι δηλαδή το τρομακτικό ατύχημα που οδήγησε στον θάνατο του. 

Losers 

Η ενασχόληση με τον επαγγελματικό αθλητισμό δεν οδηγεί πάντα σε success story. Το Losers διηγείται ιστορίες αθλητών που έφτασαν πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεγάλου στόχου χωρίς να τα καταφέρουν. 


LANCE 

Το «LANCE» προβλήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και αφορά την ζωή του θρύλου της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ που αναδείχθηκε  επτά διαδοχικές φορές νικητής του Tour de France. Το 2012 ο Αρμστρονγκ παραδέχθηκε ότι έπαιρνε αναβολικά με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός από το άθλημα και να του αφαιρεθούν και οι επτά τίτλοι. Η ιστορία του είχε ήδη γίνει ταινία από το 2015 με τον τίτλο "the program". 

Athlete A 

Η σκοτεινή πλευρά του αθλητισμού. Οι σκληρές προπονήσεις των ανήλικων κοριτσιών της ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ , οι αμέτρητες ώρες δουλειάς και το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που αξίζει να παρακολουθήσετε. 


Rising Phoenix 

Το Rising Phoenix εξιστορεί την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Από την πρώτη διοργάνωση στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην μετεξέλιξη του θεσμού ως του τρίτου δημοφιλέστερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ μεταξύ άλλων εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία και παρακολουθεί την γέννηση του διεθνούς κινήματος που είναι γνωστό ως Παραολυμπιακό κίνημα.

Bonus: Lorena, La De Pies Ligeros 

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μια παντελώς άγνωστη Μεξικανή γυναίκα φυλής Ραράμουρι αποφασίζει να τρέξει σε μαραθώνιους χωρίς προετοιμασία και χωρίς αθλητικά παπούτσια με όπλο την θέληση της κι ένα ζευγάρι σανδάλια. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια