Looking For Anything Specific?

Rising Phoenix: Το αθλητικό ντοκιμαντέρ του Netflix που θα σε κάνει να κλάψεις

 



"Το Rising Phoenix είναι ένα ντοκιμαντέρ που θα σε κάνει να θέλεις να κλάψεις, μετά να γελάσεις και μετά να κλαις ξανά...", ανέφερε στην κριτική της για το CNN η Celine Ramseyer με αφορμή την προβολή του "Αναδυόμενου Φοίνικα". 

Εξίσου εγκωμιαστικές ήταν όμως οι κριτικές κι άλλες μεγάλων ΜΜΕ(Telegraph, Los Angeles Times, Telerama, Radio Times κλπ) ανά τον κόσμο.

Το Rising Phoenix εξιστορεί την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Από την πρώτη διοργάνωση στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην μετεξέλιξη του θεσμού ως του τρίτου δημοφιλέστερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ μεταξύ άλλων εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία και παρακολουθεί την γέννηση του διεθνούς κινήματος που είναι γνωστό ως Παραολυμπιακό κίνημα. Οι πρώτοι επίσημοι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν το 1960 στη Ρώμη με την παρουσία 400 αθλητών από 23 χώρες και συμμετοχή σε 8 αθλήματα. 

Κομβικό για το κίνημα ήταν το έτος 1988 όταν Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη και χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες εγκαταστάσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκτοτε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γίνονται πάντα στην ίδια πόλη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια