Looking For Anything Specific?

Οι μεγάλες επενδύσεις made in USA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο



Ελκυστικό βρίσκουν το περιθώριο του κέρδους από επενδύσεις τους σε μεγάλα ποδοσφαιρικά club της Ευρώπης οι αμερικανοί επενδυτές αν κρίνουμε από το έντονο ενδιαφέρουν που εξακολουθούν να δείχνουν για την απόκτηση ολοένα και περισσότερων ομάδων. 

Σύμφωνα με το Bloomberg τα deals στα αμερικάνικα σπορτς(ΝΒΑ, NFL, MLB κ.α.) σε αντίθεση με την Ευρώπη αποτελούν μια ιδιαίτερα ακριβή επενδυτική επιλογή. Η τράπεζα J.P Morgan (Ηνωμένες Πολιτείες) θυμίζουμε πως παρουσιάσθηκε σε μια σειρά από δημοσιεύματα ως χρηματοδότρια της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας. 

Ας δούμε όμως τις πιο ενδεικτικές και σχετικά πρόσφατες περιπτώσεις ομάδων του ποδοσφαίρου που πέρασαν στα χέρια επιχειρηματιών από της ΗΠΑ:

**Η ομάδα της Οστάνδης ανήκει στο αμερικανικό fund της Pacific Media Group (PMG). 

**Η Πάρμα από τον Σεπτέμβριο έχει περάσει στα χέρια του Κάιλ Κράουζ ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Kum & Go, που λειτουργούν στις Μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

**Ένα μήνα νωρίτερα τον Αύγουστο του 2020 ανακοινώθηκε η πώληση του πλειοψηφικού πακέτων μετοχών της Ρόμα στον δισεκατομμυριούχο Νταν Φρίντκιν (ιδιοκτήτης δικτύου πωλήσεων Toyota στις ΗΠΑ), έναντι 591 εκατ. ευρώ.

**Από τον Μάιο του 2019 στα χέρια του 67χρονου Ιταλοαμερικανού, Ρόκο Κομίσο, πέρασε και η Φιορεντίνα. Ο Κομίσο που επίσης είναι ιδιοκτήτης και της Νιου Γιορκ Κόσμος στο MLS κατέβαλε 180 εκ.ευρώ για την αγορά των «βιόλα». 

**Ένα επενδυτικό fund από τις ΗΠΑ, η RedBird Capital Partners, βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του 85% του πακέτου μετοχών της Τουλούζ

**Το 2016 ο Αμερικανός Φρανκ ΜακΚουρτ, πρώην ιδιοκτήτης των Λος Αντζελες Ντότζερς(μπέιζμπολ) απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Μαρσέιγ από την οικογένεια Λουίς-Ντρεϊφούς. 

**Θυμίζουμε πως η Αρσεναλ ανήκει στον Σταν Κρόνκε (Kroenke Sports & Entertainment,  Kroenke Group, THF Realty).

** Η Λίβερπουλ στην Fenway Sports Group των Τζον Χένρι και Τόμας Γουέρνερ. Ένα ποσοστό της τάξης του 5% της Λίβερπουλ αποκτήθηκε από τον σούπερ σταρ των Λέικερς ΛεΜπρον Τζέιμς

**Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελέγχεται από την οικογένεια Γκλέιζερ,  η Κρίσταλ Πάλας από τους Τζος Χάρις, Ντέιβιντ Μπλίτζερ.

** Σημαντικό ποσοστό στην Άστον Βίλα κατέχει ο Γουές Έντενς (συνιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς). 

Πρόσφατα διαψεύσθηκε το ενδεχόμενο απόκτησης της Σαουθάμπτον από τον αμερικανό επενδυτή Τζόζεφ νταΓκρόζα αντί 200 εκ. στερλίνων. Σύμφωνα με το Bloomberg o Αμερικανός επιχειρηματίας των ΜΜΕ, Χένρι Μόρις, εξέταζε κατάθεση προσφοράς για την  Νιούκαστλ

Στην Ισπανία μεγάλη εταιρεία παραγωγής με έδρα της ΗΠΑ στην οποία μετέχει κι ο γνωστός ηθοποιός Τζόρτζ Κλούνεϊ φέρεται να κατέθεσε πρόταση για την αγορά της Μάλαγα στον σεΐχη Αμπντουλάχ Αλ Τάνι


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια