Looking For Anything Specific?

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο και οι άλλες μεγάλες φαμίλιες του ΝΒΑ

 

                                            

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής φέτος με τους Λος Άντζελες Λέικερς όμως ευτύχισε έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έδωσε φέτος το "παρών" στο κορυφαίο πρωτάθλημα με τρία μέλη της (τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα). Δεν υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις τριών ή τεσσάρων αδελφών που να έχουν κάνει καριέρα στο ΝΒΑ

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Η παράδοση των Τζόουνς

Τέσσερα αδέλφια  της οικογένειας Τζόουνς (Jones) αγωνίσθηκαν επαγγελματικά στην Αμερική σε προηγούμενες δεκαετίες. Ο παλαιότερος είναι ο Γουίλ Τζόουνς, γεννημένος το 1947 έπαιξε σε Πέισερς και Κεντάκι Κόλονελς. Ο αδελφός του Κάλντγουελ Τζόουνς αγωνίσθηκε  σε 76ers, Χιούστον, Σικάγο, Πόρτλαντ και Σαν Αντόνιο. Μικρή καριέρα έκανε ο Μέιτζορ Τζόουνς που αγωνίσθηκε σε Ρόκετς και Πίστονς (σταμάτησε το 1985) . Ο 4ος αδελφός, ο  μικρότερος Τσάρλι Τζόουνς(γεν. 1957) αγωνίσθηκε σε Μπούλετς, Πίστονς, ενώ με το Χιούστον πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1995. Και οι τέσσερις ήταν απόφοιτοι του Άλμπανι Στέιτ.

Η σούπερ οικογένεια Μπάρι

Μια από τις πιο γνωστές μπασκετικές …φαμίλιες της Αμερικής είναι η οικογένεια Μπάρι(Barry). Ο μπαμπάς , Ρικ Μπάρι , γεννημένος το 1944 έπαιξε επαγγελματικά στους Νετς, στους Ρόκετς,  τους Σαν Φρανσίσκο Γουόριορς και ευτύχισε να δει τους τρεις από τους πέντε γιους του να παίζουν στο ΝΒΑ! Ο Τζον Μπάρι, γεννημένος το 1969, απόφοιτος του Τζόρτζια Τεκ, έκανε μεγάλη καριέρα σε Μπακς, Χοκς, Λέικερς, Ρόκετς, Νάγκετς, Κινγκς, Γουόριορς. Σταμάτησε το 2006 και ακολούθως έγινε αναλυτής του ESPN.

Ο Ντριου Μπάρι(γεννημένος το 1973) έπαιξε σε Χοκς, Γουόριορς ενώ το 2001 αγωνίσθηκε και στην Ευρώπη , αρχικά στην Βαρέζε και μετά στην Πρόκομ. Ο Μπρεντ Μπάρι (γεννημένος το 1971), έπαιξε σε Κλίπερς, Μαιάμι, Μπουλς, Σπερς, Σιατλ και Χιούστον. Και τα άλλα δυο αδέλφια της οικογένειας Κάνιον,  ο Σκούτερ κι ο  Μπάρι ασχολήθηκαν με το μπάσκετ, αγωνίσθηκαν επαγγελματικά  στην Ευρώπη ( ο Κάνιον στην Τσεχία με την Μπρνο κι ο Σκούτερ σε Σολέ, Σαρλερουά και Τενερίφη) δεν κατόρθωσαν όμως να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ.

Τα αδέλφια Ράσελ

O μεγαλύτερος της οικογένειας Φρανκ Ράσελ (Russell) γεννημένος το 1949 δεν έκανε σπουδαία καριέρα στο επαγγελματικό μπάσκετ ωστόσο πρόλαβε να παίξει μια σεζόν στο Σικάγο. Ο αδελφός του Κάμπι Ράσελ(1952) αγωνίσθηκε σε Καβαλίερς, Νικς και Ντιτρόιτ Σπίριτς. Σταμάτησε την καριέρα του το 1985. Ο Γουόλκερ Ράσελ(1960) αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια στο Ντιτρόιτ αλλά και σε Ατλάντα και Πέισερς. Σταμάτησε το 1990.

Οι απόφοιτοι του Duke στην… αντεπίθεση

Τα τρία αδέλφια Πλάμλι (Plumlee) αποφοίτησαν από το φημισμένο Duke. Ο Μάιλς Πλάμλι(γεννημένος το 1988) ,πρωταθλητής με το Duke το 2010, έπαιξε σε Πέισερς, Χόρνετς, Σανς , Μπακς, Ατλάντα και συνεχίζει στους Γκριζλις.

Ο ύψους 2.11 μ.  Μέισον  Πλάμλι(γεννημένος το 1990), έπαιξε σε Νετς, Πόρτλαντ και συνεχίζει στους Νάγκετς.  Ο βενιαμίν της οικογένειας Μάρσαλ Πλάμλι ξεκίνησε στους Νικς, μετακόμισε στους Μπακς και έπαιξε στην G -League με την θυγατρική των «ελαφιών». τους Wisconsin Herd.

Έτοιμη για δράση η οικογένεια Χόλιντει

Ο Τζάστιν Χόλιντει (Holiday)είναι γεννημένος το 1989, και παίζει επαγγελματικά από το 2012 , έχοντας αγωνιστεί σε 76ers, Χοκς, Μπουλς, Νικς, Γκριζλις. Το 2015 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Γουόριορς. Νωρίτερα έκανε και ένα πέρασμα από την Ευρώπη παίζοντας στην Ουγγαρία για την Σολνόκι. Έναν χρόνο μικρότερος είναι ο αδελφός του Ράνταλ που έπαιξε σε 76ers και συνεχίζει στους Πέλικανς. Ο μικρότερος της οικογένειας Άαρον Χόλιντει (γεννημένος το 1996) είναι απόφοιτος του UCLA  κι άρχισε την καριέρα του από τους Ιντιάνα Πέισερς.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια