Looking For Anything Specific?

Γιάνικ Φράνκε: Η Εθνική Ολλανδίας , η Ελλάδα κι ο ΠΑΟΚ

Ο Γιανίκ Φράνκε έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «The Game» της ΕΡΤ 3, με αφορμή το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Ολλανδία αύριο και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον ΠΑΟΚ. Αρχικά, μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση στη Χάγη. «Αισθάνομαι πως είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό μέσα στην καρδιά μου μετά την περσινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Έχω ερωτευτεί την χώρα σας! 

Μου λείπουν πολλά πράγματα ειδικά από τη Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα , η κουλτούρα… Θα είναι διασκεδαστικό, θα δω κάποια γνωστά πρόσωπα όπως ο Σπανούλης και κάποια άλλα παιδιά. Θα έχει ενδιαφέρον. Είναι δύσκολος όμιλος. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή, είδα τα ονόματα που θα παίξουν, υπάρχουν καλά ονόματα στην λίστα. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, η Τσεχία είναι το δεύτερο φαβορί και η Μεγάλη Βρετανία κι εμείς θα παλέψουμε αλλά θα έχει ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση. Στα «παράθυρα» όλα μπορούν να συμβούν».

 Μιλώντας για τη φετινή του σεζόν στην ACB με την Παλένθια, είπε: «Περιμέναμε πως θα είναι δύσκολη σεζόν, ίσως όχι τόσο όσο φαίνεται να είναι τώρα. Πρέπει όμως να μένεις θετικός. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια κερδίσαμε τη Γκραν Κανάρια με 25-30 πόντους διαφορά. Αυτό μας δίνει ελπίδα. Είναι σκληρή σεζόν, δε θα πω ψέματα». 

Αναφερόμενος στην εμπειρία που έζησε πέρσι στον ΠΑΟΚ, σημείωσε… «Κάποιος μου είχε πει πως λίγες θα είναι οι φορές στην καριέρα σου που θα έχεις ξεχωριστές σεζόν, που όλα θα πηγαίνουν καλά, όλοι θα αγαπούν όλους, που θα χαίρονται το μπάσκετ. Πιστεύω η περσινή χρονιά ήταν από αυτές που ως ΠΑΟΚ είχαμε μια σεζόν ονειρική, όλοι διασκέδασαν… Μου λείπει αυτό. Διατηρώ ακόμη επικοινωνία με κόσμο… Έμαθα πως ο Στάθης (σ.σ. Νεραντζάκης) ανέλαβε προπονητής και αυτό είναι φανταστικό. Είχε καλύψει την ομάδα στην θέση του Λυκογιάννη στο περσινό παιχνίδι του BCL με τη Μάλαγα. Έδειξε τις προπονητικές του ικανότητες. Θα έχει ενδιαφέρον…».


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια