Looking For Anything Specific?

«Όταν ήμουν μικρός, μού έλεγαν να μην σουτάρω» - Η εξομολόγηση του Χάρη Γιαννόπουλου

 




 Ο Χάρης Γιαννόπουλος θεωρείται ένας από τους χαρισματικούς σουτέρ της γενιάς του κι ένας από τους καλύτερους της Basket League. Παρόλα αυτά όταν ήταν μικρός, η συμβουλή που του έδιναν ήταν να μην σουτάρει αλλά να ντριμπλάρει και να πηγαίνει προς το καλάθι! 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «The Game» της ΕΡΤ3 ο Χάρης Γιαννόπουλος είπε τα εξής: «Μου έλεγαν να μην σουτάρω τρίποντο , να κάνω μια ντρίπλα και να μπαίνω μέσα. Ήταν κάτι το οποίο δεν είχε νόημα στο μυαλό μου κι από όσο αποδείχθηκε αργότερα κι από τους αριθμούς δεν είχε κανένα νόημα ούτε στατιστικά.

 Και μαθηματικά ήταν λάθος. Τα τελευταία 7- 8 χρόνια είμαι εντάξει όμως παλαιότερα έλεγα στον ατζέντη μου πως «δεν θέλω να είμαι σουτέρ θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα». Μου εξηγούσε πως αυτό είναι το χάρισμά μου όμως το να είσαι σουτέρ και μην μπορείς να σουτάρεις όσο θέλεις ή όσο γίνεται, το να περιορίζεσαι συνέχεια είναι πολύ δύσκολο. 

Αν δεν προτρέπουμε και δεν αφήσουμε τα παιδιά, ειδικά σε νεαρές ηλικίες να σουτάρουν όσο πιο ελεύθερα γίνεται κι όσο περισσότερο γίνεται δεν θα έχουμε ποτέ σουτέρ. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις στα μεγάλα αγωνιστικά τμήματα από 40 ή 42% ευστοχία. Όλο αυτό είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο…». 

 Ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε επίσης για την νέα του ομάδα, το Μαρούσι αλλά και για την μεγάλη του αγάπη που είναι η μουσική. 


    Δείτε την συνέντευξη:

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια