Looking For Anything Specific?

Γιάννης Ιωαννίδης: «Εγώ να ξέρεις, είμαι τακτικιστής» - Η Θεσσαλονίκη, το μπάσκετ, τα ταλέντα και ο …ξανθός

 



Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε επισκεφθεί αρκετές φορές την ΧΑΝΘ τα τελευταία χρόνια. Την σέβονταν και σχεδόν ποτέ δεν είχε αρνηθεί πρόσκλησή της, είτε για να παραστεί σε κάποια εκδήλωση , είτε για να μιλήσει σε παιδιά Ακαδημιών, προπονητές αλλά και γονείς. 

 Στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ είχε άλλωστε παρακολουθήσει δεκάδες παιχνίδια ως πιτσιρικάς καθώς το πατρικό του σπίτι δεν απείχε και πολύ από τότε «ναό» της μπασκετικής Θεσσαλονίκης. 

 «Υπήρξα κατασκηνωτής της ΧΑΝΘ. Εδώ στο πηγούνι μου έχω ακόμη σημάδι από τραυματισμό μου στο Πήλιο. Θεωρούσα πάντα μεγάλο δάσκαλο τον Μίμη Τσικίνα», είπε σε μια από τις επισκέψεις του. 

 Περισσότερο ενδιαφέρον όμως είχε μια κουβέντα που έκανε με κάποιους γονείς νεαρών αθλητών απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την μπασκετική παρακμή της Θεσσαλονίκης. 

 «Να το ξέρετε, στην Θεσσαλονίκη είμαστε καλύτεροι σε όλα. Αυτό που μας λείπει είναι η πίστη. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να πιστέψουν. Όχι ανθρώπους που να κρύβονται σε δικαιολογίες. «Δεν έχω λεφτά» και τέτοια. Ούτε στον Άρη είχαμε λεφτά, ούτε η ΧΑΝΘ είχε όταν έκανε εκείνη την πορεία… 

 Κάποτε λέγαμε πως η πίστη και βουνά κινεί. Κι εσείς ως γονείς, σταματήστε να λέτε στα παιδιά σας πως για όλα φταίει κάτι άλλο. Δεν είναι καλό να τους λέτε πως συνεχώς αδικούνται. Κι αυτό συμβαίνει περισσότερο στη Θεσσαλονίκη. Έτσι βγήκε προς τα έξω ότι αυτή η πόλη διαρκώς γκρινιάζει. 

 Πρέπει όλοι και κυρίως οι γονείς να καταλάβουν πως αν μας αδικούν πρέπει να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο. Αλήθεια σας το λέω, δεν μας λείπει εδώ πάνω ούτε το ταλέντο ούτε τίποτα… Πίστη». 

 Σε ερώτηση που του έκαναν σχετικά με το πώς κατάφερε στο παρελθόν να αναδείξει τον Άρη σε μεγάλη δύναμη είπε: « Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τακτικιστή, αναλύω διαβάζω τον αντίπαλο όσο μπορώ για να τον χτυπήσω στα ευαίσθητα σημεία του. Αφιέρωνα πάντα χρόνο σε αυτό. Έπρεπε να ξέρω καλά με ποιον έχω να κάνω, να καταλάβω τις αδυναμίες. Αυτά έκανα. Μου άρεσε η κουβέντα θα είμαι πάντα στην διάθεση σας σε ότι με χρειαστείτε» είπε και πρόσθεσε πριν φύγει: «Ο Φαίδωνας Ματθαίου κατά την γνώμη μου ήταν ο καλύτερος προπονητής της προηγούμενης γενιάς δεν άφησε όμως τίποτα στους επόμενους. Η γνώση πρέπει να περνάει στις επόμενες γενιές και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω με το βιβλίο του μπάσκετ που ετοιμάζω». 

 Καλό ταξίδι κόουτς.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια