Looking For Anything Specific?

Μπράβο Ελίνα! Κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια στίβου στην Ευρώπη η Τζένγκο

 


Η Ελίνα Τζένγκο, το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού από την Καλλικράτεια Χαλκιδικής που τόσο μας συγκίνησε, όχι μόνο με τις καταπληκτικές της επιδόσεις αλλά με την σεμνότητα του χαρακτήρα της, αναδείχτηκε κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια του στίβου από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. 

Η εκδήλωση του European Athletics έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής κατακτά αυτή την διάκριση: «Πολλοί μου έλεγαν πως είμαι ακόμη μικρή για να μπορέσω να σταθώ δίπλα στις κορυφαίες του αγωνίσματος. Όμως εγώ πιστεύω πως ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Όταν προσπαθείς και δουλεύεις σκληρά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Πήγα στο Ευρωπαϊκό και κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε η αθλήτρια για την επιτυχία στο Μόναχο. 

Κορυφαία αθλήτρια του 2022 στις γυναίκες αναδείχθηκε η Μπολ (400μ./400 μ. εμπ.), ενώ στους Άνδρες για πρώτη φορά τον τίτλο μοιράστηκαν δύο αθλητές οι Ντουπλάντις (επί κοντώ) και Ινγκεμπρίτσεν (5.000 μ.). Υποψήφιος κορυφαίος στους Άνδρες ήταν και ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου.

Δείτε στιγμές από την τελετή της βράβευσης
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια