Looking For Anything Specific?

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Τσίτσκαρη για το μπάσκετ: Το αναπτυξιακό μπάσκετ και οι λόγοι αποτυχίας των εθνικών ομάδων

 

 

 Ο Γιώργος Τσίτσκαρης, ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στο μπάσκετ, προπονητής εθνικών ομάδων επί σειρά ετών(ελπίδων, παίδων, γυναικών) χαρακτηριστικό του οποίου ανέκαθεν υπήρξε η ακεραιότητα και η εντιμότητα του χαρακτήρα του παρουσιάζει ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο «Basketball στις αναπτυξιακές ηλικίες». 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 ("Κόσμος των Σπορ")μεταξύ άλλων δήλωσε :«Σε επίπεδο εθνικών ομάδων δυστυχώς σχεδόν όλα μας τα τμήματα τα τελευταία χρόνια καταποντίζονται. Αυτό συνέβη γιατί μειώθηκε η δουλειά σε αυτές τις ηλικίες και κυρίως σε παίδες και εφήβους. Η προηγούμενη διοίκηση είχε πει πως αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους.
 Θυμίζουμε πως το αναπτυξιακό πρόγραμμα στις δεκαετίες 1980 και 1990 περιελάμβανε πολλά κλιμάκια, πολλά διήμερα προπονήσεων μέσα στη χρονιά, θυμίζω επίσης  πως γίνονταν προετοιμασίες 40 ημερών… Υπήρχε δέσιμο μεταξύ των παικτών. Φέτος είδαμε το φαινόμενο να τοποθετηθεί η νέα διοίκηση της ΕΟΚ προπονητές μεγάλων κατηγοριών σε αυτές τις ηλικιακές βαθμίδες όμως άλλο η Α1 άλλο μια αναπτυξιακή εθνική ομάδα». 
 Ο Γ. Τσίτσκαρης θα παρουσιάσει το βιβλίο του μαζί με τον Νίκο Τούφα στο κλειστό της Νάουσας την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 18:00.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια