Looking For Anything Specific?

H απόλυτη ποδηλατική εμπειρία: Ρόδα είναι και γυρίζει… στην 4η HISTORICA στη Ρόδο!


 

Πιστοί στο ραντεβού του Οκτώβρη, οι εμπνευστές της HISTORICA (Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης και Νεμρά Μπάστιαλη) φιλοδοξούν φέτος το ποδηλατικό event του νησιού να προσελκύσει περισσότερους λάτρεις των πεντάλ. 

Το καλεντάρι άλλωστε είναι γεμάτο δράσεις και εκπλήξεις για άτομα κάθε ηλικίας.    

«Ποιος είπε ότι τα ποδήλατα δεν έχουν ψυχή; Κρύβουν μέσα τους ιστορίες ζωής. Μόχθο, ιδρώτα, χαρές, λύπες. Είναι το πρώτο μέσο κάθε ατόμου… Μ΄ ένα ποδήλατο μάθαμε αρχικά όλοι να ψηλαφίζουμε τον κόσμο», τόνισε ο Γιώργος Βογιατζής και πρόσθεσε: «Ειδικά στη Ρόδο, η ποδηλασία αποτέλεσε το αγαπημένο μας σπορ. Είναι το μέρος που αγαπήθηκε και δοξάστηκε όσο σε κανένα άλλο σημείο της Ελλάδας. «Χρωστάμε» να επιστρέψουμε στην ποδηλασία, όσα για χρόνια μας χάρισε…».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 4ης HISTORICA:

**24 με 29 Οκτωβρίου, τα ποδήλατα ζωντανεύουν στην έκθεση ιστορικών ποδηλάτων, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου. 

**Ακολούθως, από τις 31 Οκτωβρίου έως  2 Νοεμβρίου, η έκθεση θα… μεταφερθεί στις Πηγές Καλλιθέας.

**Στις 28 Οκτωβρίου, στις 4.30, θα δοθεί η εκκίνηση στο διασυλλογικό αγώνα πίστας, στο δημοτικό στάδιο «Διαγόρας».

**Στις 29 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, τη… σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά : Δίνουν χρώμα στη ποδηλατική Γιορτή, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

**Οι εκδηλώσεις της HISTORICA κορυφώνονται την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, με την ιστορική διαδρομή 50 χιλιομέτρων.  Εκκίνηση και τερματισμός στην Πλατεία Ελευθερίας).

**Παράλληλα, σε συνεργασία με το γραφείο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρόδο, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο κάθε χρόνο περιλαμβάνεται στις δράσεις της Historica. 

Τα σεμινάρια θα γίνουν τόσο στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης (νέα πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου) όσο και στις Πηγές Καλλιθέας.

 


Την 4η HISTORICA διοργανώνει ο ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος Ρόδου, στηρίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και από φέτος η ΔΕΡΜΑΕ.

«Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ, Αλέξανδρος Κολιάδης εξαρχής υπήρξε στυλοβάτης της HISTORICA. Κάθε χρόνο στηρίζει ενεργά και περισσότερο τη διοργάνωση. Ο στόχος είναι διττός: Αφενός το ποδήλατο να γίνει καθημερινή συνήθεια των κατοίκων του νησιού και αφετέρου οι τουρίστες να ανακαλύψουν τις ομορφιές και την ιστορία της Ρόδου, κάνοντας πεντάλ», σχολίασε ο Γιώργος Βογιατζής.    

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.historica.gr. Π

Περισσότερες λεπτομέρειες στη επίσημη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook (Historica Greece) και στο instagram (historica_greece).




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια