Looking For Anything Specific?

Το άθλημα που λάτρεψε η Βασίλισσα Ελισάβετ!

 

 

 Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης που πέρασε από το Μπάκιγχαμ και βρέθηκε στον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας για 70 χρόνια, απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό. 
Η σχέση της με τα σπορ περιορίζονταν στο άθλημα της ιππασίας το οποίο υπεραγαπούσε. Της δόθηκε το πρώτο της πόνι Peggy στην ηλικία των τεσσάρων ετών, από τον παππού της, τον Βασιλιά Τζορτζ τον δεύτερο. 

Από τότε δεν σταμάτησε να ιππεύει.. Η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα ήταν το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ. Ακολουθώντας τα χνάρια της, η κόρη της Άννας, η Ζάρα Τίνταλ, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, και κέρδισε ασημένιο μετάλλιο ως μέλος της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας.

 Η βασίλισσα Ελισάβετ επί δεκαετίας υπήρξε ιδιοκτήτρια αλόγων που έτρεχαν σε ιπποδρομίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το getreading.co.uk από το 1988, η βασίλισσα έχει κερδίσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίρες σε χρηματικά έπαθλα από αγώνες μόνο στη Βρετανία, με τα 527 άλογά της να κερδίζουν κούρσες υψηλών απαιτήσεων. Τα έσοδά της κατά μέσο όρο τα τελευταία 34 χρόνια ήταν περίπου 236.000 λίρες τον χρόνο, ενώ το 2020 κέρδισε 291.335 λίρες - ποσό πολύ χαμηλό σε σχέση με τις 400.000 λίρες που έβγαζε τις περασμένες χρονιές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια