Looking For Anything Specific?

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ILCA 6 - Ο Θερμαϊκός κόλπος θα γεμίσει πανιά για οκτώ ημέρες!

 

 

 Πανιά θα γεμίσει ο Θερμαϊκός κόλπος για οκτώ ημέρες! Ο λόγος; Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA6 νέων - νεανίδων, που θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης

 Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τους αγώνες στηρίζουν ακόμα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς. «Από το 2007, ο Ν.Ο.Θ. είναι συνεπής με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Φέτος, φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA6, στο οποίο ουσιαστικά θα αγωνιστούν οι αυριανοί πρωταγωνιστές της ολυμπιακής κλάσης. 

Ο Όμιλος μας για οκτώ ημέρες θα βρεθεί στο επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, θα δώσει για ακόμη μια φορά την ευκαιρία στους φερέλπιδες Έλληνες ιστιοπλόους της κλάσης να αποκομίσουν αγωνιστικές εμπειρίες, χρήσιμες για την μετέπειτα πορεία τους», τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Άκης Τσαλίκης και συμπλήρωσε: «Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 

Αναμένουμε να δούμε στον υδάτινο στίβο μας περίπου 400 αθλητές από 34 χώρες της Ευρώπης! Υπολογίζουμε στο σύνολο τα μέλη των αποστολών να αγγίξουν τα 700 άτομα. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, με αθρόα συμμετοχή, η οποία θα έχει θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού της περιοχής. Ήδη, οι πρώτες αποστολές από το εξωτερικό έχουν καταφθάσει και… πειραματίζονται σταδιακά στο στίβο μας. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όχι μόνο τις ομορφιές του δήμου της Καλαμαριάς, αλλά και γενικότερα του νομού».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια