Looking For Anything Specific?

Όμορφες αθλητικές ιστορίες σαν… παραμύθι: Η Πυλαία, η ΔΕΚΑ, ο Σάμο και ο Ρότσα!

 

 Ο αθλητισμός δημιουργεί όμορφα, ξεχωριστά, μοναδικά, πρωτόγνωρα συναισθήματα. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί πως οι παρέες μπορούν να γράψουν ιστορία. Αρκεί να υπάρχει αγάπη, όρεξη για δουλειά και κυρίως να υπάρχουν άνθρωποι με γνώση του αντικειμένου, προσωπικότητες που να μπορούν να εμπνεύσουν

 Μια όμορφη στιγμή του τελευταίου τριημέρου καταγράφηκε στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, εκεί όπου συντελέστηκε η μεγαλύτερη έκπληξη του ελληνικού χάντμπολ και σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες του ελληνικού αθλητισμού, με τον ψυχωμένο και εκπληκτικό ΑΕΣΧ Πυλαίας να κερδίζει την ΑΕΚ 21-20 και να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος μόλις στην πρώτη του συμμετοχή σε Final Four. 

 Τι κι αν ήταν το απόλυτο άουτσάιντερ στο τουρνουά; Τι κι αν το μπάτζετ της ομάδας δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ; Τι κι αν έχει μόνο έναν επαγγελματία παίκτη στη σύνθεση τους. Η ομάδα της Πυλαίας, «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, «έγραψε» ένα ωραίο παραμύθι. Φανερά συγκινημένος μετά το τέλος του αγώνα ο Θόδωρος Αντωνιάδης ευχαρίστησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 την… γιαγιά του! Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

   
 
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΟ 

 Αρκετά χιλιόμετρα πιο νότια και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης η Ακαδημία «Δέκα» την οποία δημιούργησε από το μηδέν το 2015 ο Νίκος Χατζηβρέττας πανηγύριζε αήττητη την κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος. Κι άλλες ομάδες στο παρελθόν κατέκτησαν αήττητες πρωταθλήματα (μπορούμε να θυμηθούμε το φανταστικό ICBS του Δημήτρη Καραμιχάλη) , καμία δεν έγραψε όμως 42 σερί νίκες στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αγώνες μιας νέας διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα του Rising Stars που φέτος εγκαινίασε η ΕΟΚ.

 Οι λόγοι της σημαντικής επιτυχίας και ανόδου που παρουσιάζει η συγκεκριμένη Ακαδημία δεν έχουν –κατά τη γνώμη μας- επαρκώς αναλυθεί και ενδεχομένως χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά (από Ιωσήφ Νικολαϊδη και Γιάννη Ντάγιο) ώστε να εξηγηθούν η αγωνιστική φιλοσοφία, το πρόγραμμα, ο τρόπος προπόνησης, οι επιλογές... 

Ξεχωριστή στιγμή σε αυτή την κατάκτηση το κλάμα του Αλέξανδρου Σαμαντούροφ, του «Σάμο» όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του που αισθάνεται πλέον κι ο ίδιος (αν και ακόμη δεν το έχει συνειδητοποιήσει) πως βρίσκεται στο τέλος μιας απίστευτης διαδρομής και στην εκκίνηση ενός «μαραθωνίου». Ποιος να το φανταζόταν πως εκείνο το ψιλόλιγνο παιδί που ένα πρωί του 2017 είχα αντικρίσει (επιτρέψτε μου τον πρώτο ενικό) σε ένα κλιμάκιο της ΕΚΑΣΘ πηγαίνοντας να παρακολουθήσω και το δικό μου γιο, θα είχε αυτή την εξέλιξη… Θυσίασε, πιστέψτε με, ήδη παρά πολλά για να φτάσει ως εδώ. Φέτος, έχει στα πόδια του έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών με εφηβικό, αντρικό (αν συμπεριλάβουμε κι αυτά του σχολικού) που μόνο NBAers «γράφουν» σε μια σεζόν. Μπράβο στους γονείς σου, να είσαι γερός και τυχερός Σάμο.
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΟΥΑΝ

 Από τις ωραίες ιστορίες της Super League 2 φέτος ήταν Θεσπρωτός, που στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία κατάφερε να παραμείνει και να βλέπει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον. Ο προπονητής του εδώ και τρία χρόνια, Χουάν Ραμόν Ρότσα, το γιόρτασε στη Νέα Ευκαρπία με ένα αργεντίνικο τραγούδι στο ρεπορτάζ του Γιώργου Μίνου για τον "Κόσμο των Σπορ" της ΕΡΤ3.


 

 

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ20 στο βόλεϊ  κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό που φιλοξενήθηκε στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων τον Απόλλωνα Πατρών με 3-0 σετ.

Στη διάρκεια των πανηγυρισμών η προπονήτρια της ομάδας του ΠΑΟΚ Ελευθερία Μηλοβιανού δέχθηκε πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της Σταύρο. Η απάντηση της ήταν θετική σε μία συγκινητική στιγμή στο γήπεδο, με τις αθλήτριες του ΠΑΟΚ και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Είναι όνειρο κάθε γυναίκας. Νιώθω πανευτυχής γιατί ένας άνθρωπος δεν έχει μόνο το επαγγελματικό κομμάτι, είναι και το προσωπικό. Δεν το περίμενα σίγουρα αλλά είμαι πολύ χαρούμενη» δήλωσε συγκινημένη η Ελευθερία Μηλοβιανού.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια