Looking For Anything Specific?

Μάτζικ Τζόνσον: «Ο Τζόρνταν μου είπε πως πρέπει να αποσυρθώ»(vid)

 

 Η Apple tv λάνσαρε το εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Μάτζικ Τζόνσον με τίτλο "They Call Me Magic" κάτι που έγινε η αφορμή προκειμένου ο θρύλος του ΝΒΑ να φιλοξενηθεί στην διάσημη εκπομπή του Jimmy Kimmel. 

Εκεί ο Μάτζικ διηγήθηκε το εξής: "Ήταν το 1996, στα μέσα της σεζόν και της επιστροφής μου NBA, πέντε χρόνια μετά την διάγνωση με HIV. Οι Lakers έπαιξαν στις 2 Φεβρουαρίου με τους Bulls που κέρδισαν μάλλον εύκολα με 99-84. Μου έδειξαν πραγματικά τη διαφορά μεταξύ μιας ομάδας πρωταθλήματος και μιας ομάδας πλέι οφ. Εμείς ήμασταν απλώς μια κανονική ομάδα. Και έπαιξαν σκληρά, θυμάμαι με έσπρωχναν...

Ο Μάικλ Τζόρνταν μετά από εκείνο το παιχνίδι, με τράβηξε στην άκρη - δεν νομίζω ότι το έχω πει ποτέ σε κανέναν αυτό. Με βρήκε ανάμεσα στα αποδυτήρια και μου λέει: "Έρβιν, πρέπει να θυμάσαι τώρα, δεν είσαι με τον Καρίμ [Αμπντούλ-Τζαμπάρ], δεν είσαι με τον Τζέιμς Γουόρθι. Όλοι οι τύποι με τους οποίους έπαιζες, δεν είναι πλέον σε αυτήν την ομάδα των Lakers. Οπότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να αποσυρθείς». 

 Πράγματι. Η βασική πεντάδα των Lakers εκείνο το βράδυ ήταν οι Nick Van Exel, Eddie Jones, Elden Campbell, Cedric Ceballos και Vlade Divac. «Τι άρρωστος άνθρωπος. Πόσο άρρωστος», είπε ο παρουσιαστής Κίμελ αναφερόμενος στον Τζόρνταν γελώντας.
 Ο Τζόνσον απάντησε:«Αλλά είχε δίκιο». Λίγο καιρό αργότερα, ακολούθησε την συμβουλή του Τζόρνταν και αποσύρθηκε οριστικά. 

Ο Μάτζικ Τζόνσον αποσύρθηκε το 1991 όταν ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό HIV. Επέστρεψε στην ενεργό δράση το 1992, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του All-Star Game της ίδιας χρονιάς. Σταμάτησε εκ νέου για τέσσερις περιόδους, μετά από διαμαρτυρίες των συναθλητών του, αλλά επέστρεψε το 1996, σε ηλικία 37 ετών, παίζοντας τα τελευταία 32 παιχνίδια του στο NBA, πάντα με τη φανέλα των Lakers. 

 Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη ζωή του από το φτωχό ξεκίνημά του στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν μέχρι να γίνει ο θρύλος του NBA και περιλαμβάνει προσωπικές συνεντεύξεις με τον Μάτζικ, την οικογένειά του και μια σειρά από όλα τα αστέρια του μπάσκετ.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια